شاخص PMI چیست؟ اثر شاخص pmi بر فارکس چیست؟

pmi شاخص

در اقتصاد ما با شاخص های متعددی روبرو هستیم که می توانیم در معاملات مان آنها را دخیل کرده و از آنها برای تجزیه و تحلیل بازار کمک بگیریم. یکی از این شاخص ها را می توانیم شاخص  pmi به شمار آوریم که آن را تحت عنوان شاخص مدیران خرید هم می شناسند. 

این شاخص بیانگر نرخی است که برای گسترش و یا انقباض یک قسمت خاص از جمله خدمات، ساخت و ساز، تولید و … مورد استفاده قرار می گیرد. شاخص پی ام آی یکی از شاخص های اقتصادی است که با دقت بالا بوده و بسیار ارزشمند نیز هست. در ادامه این مطلب از رایکا فارکس با این شاخص بیشتر آشنا می شویم و در مورد آن بیشتر می خوانیم. با ما همراه باشید. 

برای عضویت رایگان در کانال VIP سیگنال فارکس فرم زیر را تکمیل کنید

سیگنال فارکس

در مورد شاخص  pmi چه می دانید؟

PMI برگرفته از اول سه کلمه Purchase Managers Index بوده که به معنی شاخص مدیران است. اما وقتی وارد بحث اقتصادی می شویم و از آن به عنوان یکی از شاخص های اقتصادی صحبت می کنیم نامی که به آن می دهیم “شاخص مدیران” است. شاخص مدیران را می توانیم به عنوان یکی از مهمترین مواردی بدانیم که اوضاع اقتصادی را در بازار فارکس به نمایش درمی آورد و نشان می دهد که این بازار رشد یا انبساط داشته یا کاهش یا انقباض.

 به کمک شاخص  pmi تحلیل گران می توانند گزارش هایی را که شرکت های بزرگ به حالت هر ماهه عرضه می کنند را مورد بررسی قرار داده و از آن داده های مهمی به دست آورند. این شاخص را می توان تعدادی محاسبات و همینطور دیتاهایی به حساب آورد که شامل اطلاعاتی بسیار دقیق و در عین حال جامع از شرایط و احساسات بازار فارکس هستند. 

شاخص پی ام آی عموما به شکل ماهیانه مورد بررسی و استفاده قرار می گیرد و کلیه اطلاعاتی که مربوط به آن است به وسیله موسسه مدیریت عرضه یا ISM جمع آوری و محاسبه می گردد. ISM یا شاخص مدیریت عرضه یک گزارش اقتصادی است که به صورت ماهانه محاسبه می گردد و شامل اطلاعاتی کامل و جامع از دویست و پنجاه صنعت و شرکت و کمپانی در کشور ایالات متحده آمریکا است. 

یکی از کاربردهایی که این شاخص دارد در زمینه پراکندگی است. یعنی ما قادر هستیم از ان اطلاعات با اهمیتی در مورد روند بازار و اینکه صعودی و یا نزولی است را استخراج کنیم. 

مطلب مرتبط: شاخص NFP چیست؟ و چه اهمیتی در فارکس دارد؟

از شاخص مدیران یا pmi چه استفاده هایی می شود؟

هر کی از شاخصه های اقتصادی کاربردهای مختص خود را دارند و برای مقاصدی که برای آن برنامه ریزی شده اند مورد استفاده قرار می گیرند. قطعا شاخص  pmi هم از این قائله مستثنی نیست و کاربردهای خاص خود را دارد. یکی از کاربردها و هدف هایی که برای این شاخص مطرح می شود به دست آوردن اطلاعاتی در مورد زمان های آینده و حتی حال در مورد شرایطی است که بر بازار حاکم است. به کمک این اطلاعات تحلیل گران و فعالان بازارهای مالی می توانند بهتر و باکیفیت تر ترید کرده و به سود دست پیدا کنند. 

یکی دیگر از موارد استفاده شاخص پی ام ای را می توانیم پیش بینی و مشخص کردن مسیر راه بازار فارکس به  شمار آوریم. در واقع شما به عنوان تحلیلگر می توانید با در اختیار داشتن این شاخص گزارش های ماهانه ای که مدیران بیست و پنج صنعت و کمپانی برتر ایالات متحده منتشر می کنند را در برای خود داشته و به آنها دسترسی داشته باشید. 

انواع شاخص های پی ام آی

با توجه به این که شاخص  pmi مشخصات و شرایطی را دارند که منحصر به فرد هستند لذا می توانیم آنها را در دسته بندی های مختلفی قرار دهیم. بر این اساس این شاخص در دو دسته بندی مجزا قرار می گیرد که به شرح زیر هستند:

1. شاخص تولیدی:

شاخص تولیدی که به آن Manufacturing Pmi هم گفته می شود یکی از انواع شاخص های مدیران است. داده هایی که برای استخراج این شاخص مورد استفاده قرار می گیرند از 5 قسمت مختلف به دست می آیند که به شرح زیر هستند:

چیزی در حدود سی درصد از این شاخص را از سفارش های جدید استخراج می کنند. 

بیست درصد از آن را نرخ استخدام شامل می شود. 

بیست و پنج درصد از این شاخص را نرخ تولید تشکیل می دهد. 

موجودی انبار هم ده درصد از این شاخص را به وجود می آورد. 

و در نهایت پانزده درصد از این شاخص را هم زمان تحویل تامین کننده شامل می شود. 

نکته ای که باید به آن دقت داشته باشید این است که زمانی که قصد محاسبه این شاخص را دارید می بایست زمان تحویل تامین کننده را برعکس کرده و سپس شاخص را حساب کنید. به این شکل است که بقیه محاسبات به شکلی پیش می روند که با یکدیگر قابلیت مقایسه داشته باشند.

 ما می توانیم راهی که برای تولید در پیش داریم را به کمک این شاخص به خوبی شناسایی کنیم و از آن استفاده لازم را ببریم. شاخص pmi تولیدی عددی است که بین صفر تا صد است. تا زمانی که این شاخص روی عدد 50 باشد یعنی وضعیت ثابت و بدون هیچ گونه تغییری را شاهد هستیم. اگر وضعیت در حال بهتر شدن باشد این شاخص عددی بالاتر از 50 را نشان می دهد. در صورتی هم که شرایط در حال بدتر شدن باشد این شاخص عددی زیر 50 را به نمایش می گذارد. 

مطلب مرتبط: شاخص DXY یا شاخص دلار آمریکا چست؟

2. شاخص غیر تولیدی: 

نوع دیگری از شاخص  pmi را می توانیم شاخص غیر تولیدی معرفی کنیم. به کمک این شاخص ما می توانیم یک نگاه وسیع در مورد شرایطی داشته باشیم که بر بازار در هنگام معامله حاکم است. معامله گر می تواند با در اختیار داشتن این دیتا به درک جامع تری از شرایط بازار فارکس و همینطور اوضاعی که بر معامله وی حاکم است برسد. 

به علاوه به کمک این شاخص غیر تولیدی که برای بخش خدماتی است می توانیم از این موضوع که اقتصاد در زمان حاضر در وضعیت سالم یا ناسالم به سر می برد نیز اطلاع پیدا کنیم. قسمت غیرتولیدی یا همان بخش خدماتی می تواند هم به شکلی مستقیم و هم به شکلی غیر مستقیم مدیریت شرایط تولید ناخالص آن هم از نوع داخلی را برعهده بگیرد. برای شاخص غیر تولیدی اعداد بالای 50 نشان دهنده بازار صعودی و اعداد زیر پنجاه نشان دهنده بازار نزولی است. 

برای اینکه بتوانید از بازار فارکس بیشترین سود را به دست آورید نیاز است که از تحلیل های فاندامنتال و تحلیل تکنیکال استفاده کنید. مجموعه رایکا فارکس با چند سال تجربه  این کار را برای مخاطبان خود انجام میدهد و هر روز در کانال تلگرام خود سیگنال فارکس ارائه میدهد. این سیگنال ها به صورت رایگان منتشر می شود. و همه افراد می توانند از آن استفاده کنند.

جمع بندی 

در اقتصاد، ما شاخص های مختلفی داریم که یکی از جامع ترین و ارزشمندترین آنها شاخص  pmi یا شاخص مدیران است. این شاخص می تواند بیانگر کلیه عنوان های اصلی و حتی اخبار بد حاکم بر بازار باشد. پی ام آی می تواند تاثیر بسیار بالایی بر روی کلیه اقتصادهای در سطح کلان در کل دنیا داشته باشد. به کمک این شاخص می توانیم روند بازار فارکس را نیز تشخیص دهیم و به کم ان معاملات خود را پیش ببریم

 

برای مطالعه بیشتر:

بررسی جامع بروکر آلپاری

بررسی جامع بروکر آمارکتس

بررسی جامع بروکر اوپوفایننس

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد