تفاوت بورس و فارکس چیست؟

تفاوت بورس و فارکس

امروزه تقریبا در بسیاری نقاط جهان، فعالیت در بازارهای مالی بسیار محبوب و مورد توجه شده است. چند سالی می‌شود که در کشورهای توسعه یافته، معاملات مالی چون فارکس، بورس، اوراق قرضه و غیره، جای خود را در زندگی انسانها باز کرده‌اند.

با این وجود هنگامی که فردی قصد ورود به این بازارها را میکند، برای انتخاب در میان انواع مختلف، همواره سردرگم خواهد شد. این سوال برای هر سرمایه‌گذار مبتدی مطرح میگردد که در میان دو نوع محبوب فارکس و بورس کدام بهتر است؟ برای دریافت پاسخ این سوال و انجام انتخابی اگاهانه، شما را به مطالعه‌ی ادامه مطلب از رایکا فارکس دعوت میکنیم.

بورس، کهن‌ترین بازار مالی دنیا

شاید بورس جزو اولین نامهایی است که در بازار تجارت جهانی مطرح شده و امروزه بازار سهام جزیی جدایی ناپذیر اقتصاد می‌باشد. در واقع بورس به مکان فیزیکی و دیجیتالی اطلاق میگردد که در آن سرمایه‌گذاران این امکان را دارند تا سهام خود در شرکت‌های تجاری را بخرند یا به فروش برسانند. قیمت سهام در همه حال یکسان نیست و تحت شرایط عرضه و تقاضا تعیین میگردد. امروزه معامله‌گران در بازار بورس، تحت نظر قوانین و مقررات دولت، فعالیت (خرید و فروش سهام) میکنند.

 بازار فارکس، تحولی بزرگ در بازارهای مالی

مدتی میشود که نام فارکس یا FX جای خود را در بازار مالی جهانی باز کرده و در آن سرمایه‌گذاران فراوانی در حوزه ارزهای خارجی مبادله میکنند. معامله‌ها در پنج روز هفته و به صورت شبانه روزی در حال انجام است و طبق آخرین تحقیقات، گردش مالی این بازار بیش از شش تریلیون دلار آمریکا می‌باشد.

با توجه به ارزش بالا و حجم بزرگ معاملات یک تفاوت اندک قیمت میتواند سود یا زیان زیادی را برای شما به همراه داشته باشد.

تفاوت فارکس و بازار بورس در چیست؟

حال که اطلاعات کلی در خصوص دو بازار بورس و فارکس بیان شد، نوبت آن رسیده که این دو بازار را با یکدیگر مقایسه کنیم.

  • زمان انجام معاملات بازار

در بازار بورس ساعات فعالیت محدودتر از فارکس می‌باشد و در منطقه زمانی‌های متفاوت، هر کشور ساعت شروع و پایان مخصوصی برای معاملات دارند. برای نمونه بورس اوراق بهادار نیویورک، روزانه فقط بین ساعت ۹:۳۰ صبح به وقت شرقی تا چهار عصر فعال است. اگر بخواهیم میانگین کلی برای تمام بازارهای بورس در نظر بگیریم، به فعالیت روزانه، هفت تا هشت ساعت در پنج روز هفته خواهیم رسید. اما در مورد بازار فارکس این زمان، ۲۴ ساعت شبانه روز را در برگرفته و پنج روز هفته فعال می‌باشد. به عنوان اولین مقایسه میتوان گفت فارکس فرصت طولانی‌تری برای انجام معاملات روزانه دارد.

  • تفاوت نقدینگی و دارایی

این که تجارت در فارکس برای بسیاری جذاب است به دلیل وجود حجم دارایی بالا در انجام معاملات میباشد. فارکس با معامله‌ی بیش از ۳۳۰ جفت ارز، توانسته رقم بالایی را در بازار تجارت دنیا کسب نماید. معامله‌گرهای این بازار، بسیار متمایل هستند که در خصوص ارزهای اصلی همچونEUR ، USD و GBP ، USD تجارت کنند چون عموما از ثبات بالایی برخوردار هستند.

گستردگی بازار سهام محدودتر از فارکس بوده و متوسط گردش نقدینگی در بازار ارز دیجیتال به بیش از شش تریلیون دلار تخمین زده شده است. این در حالیست که اگر بخواهیم حجم گردش نقدینگی در بزرگترین بازار سهام را عنوان کنیم تنها به کمتر از دویست میلیارد دلار خواهیم رسید.

  • معاملات جفت

در فارکس، ارزها همواره به شکل جفت ارائه می‌کردند. به این معنی که شما در معاملات خود هم باید به فکر اقتصاد کشوری باشید که واحد پولی آن را معامله میکنید ‌و هم کشوری که در آن معامله را انجام میدهید.اما در بازار سهام تنها دغدغه‌ی شما ارزش سهامی است که در اختیار دارید.

به همین جهت، برای داشتن یک تجارت موفق در فارکس، نیاز است که دو نهاد مالی را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهید. علاوه بر این، در بازار فارکس میتوان حساسیت‌های بالایی نسبت به وضعیت سیاسی و اقتصادی جهان را شاهد بود که عموما این حساسیت در بورس بسیار کمتر است.

  • مقررات تعیین شده

در بورس اوراق بهادار، سرمایه‌گذاران به دانش کلی از بازار و دنبال نمودن تجزیه و تحلیل‌های فنی یا بنیادی، اقدام به ثبت خرید و فروش میکنند. به همین جهت معاملات در بورس با اطمینان بیشتری همراه است.

اما در مقابل، برای بازار فارکس هیچگونه معامله‌ی متمرکزی موجود نیست و معامله‌ها، به شکلی خصوصی میان خریداران و فروشندگان انجام میگردد. در چنین تجارتی، ریسک نقص طرف مقابل، همواره وجود داشته و در واقع قوانین فارکس نسبت به بورس بسیار کمتر تنظیم شده است.

همین فضای نظارتی حاکم به بازار بورس با این که سرمایه‌گذاران را محدود کرده و چندان محبوب نیست اما قطعا محافظت بیشتری را به دنبال دارد.

  • نوسان‌های بازار

اگر نوسانی در بازار فراوان عنوان شود، یقین کنید که در آن ریسک بازار هم بسیار بالا خواهد بود. در واقع با توجه به اینکه کسب سود ناشی از حرکت قیمت در بازارهای با نوسانات پایین، بسیار اندک‌تر است، انتخاب بازار با نوسان متوسط کاری عاقلانه‌تر می‌باشد.

بازار بورس در هنگام سقوط بازار، سطح نوسان بالایی را تجربه میکند، در حالی که در روند صعودی، نوسانات شدیدی در آن نخواهید دید. در فارکس، دوره‌های نوسان کوتاه‌تر بوده و در یک دوره مکرر میتوانید بین دوره‌های کم‌نوسان و دوره‌هایی با نوسان بالا را شاهد باشید.

  • هزینه‌های انجام معاملات

دو هزینه‌ی اسپرد پیشنهاد قیمت و هزینه کارمزد، به عنوان هزینه‌های اصلی انجام معاملات همواره در بازار مالی برقرار می‌باشند. هزینه‌ی مربوط به اسپرد پیشنهاد قیمت، بیان کننده‌ی تفاوت میان قیمت بازار برای خرید و قیمت بازار برای فروش می‌باشد. هزینه کارمزد هم شامل تمام هزینه‌هایی است که برای انجام معامله پرداخت میگردد. در بازار فارکس دو نوع کارگزار موجود است، یکی تحت عنوان کارگزاران میز کار، درخواست دریافت کمیسیون ندارند و هزینه‌های خود را با شیوه افزایش نرخ درخواست پیشنهاد دریافت مینمایند. اما دیگر کارگزاران این بازار تحت عنوان کارگزاران ECN با دریافت کمیسیون پایین، برای طولانی مدت، مقرون به صرفه‌تر هستند.

در بازار سهام دریافت کمیسیون برای تمام کارگزاران امری همیشگی می‌باشد اما نرخ آن با توجه به شرایط، متفاوت است.

  • میزان اهرم

بسیاری از معامله‌گران داشتن میزان بیشتر اهرم در معاملات را ترجیح میدهند، و این ویژگی قطعا در فارکس نمایان‌تر است. در forex، کارگزاران چندین برابر نقدینگی موجود در حسابتان، به شما اعتبار معاملاتی میدهند که همین را اهرم میگویند. این که میزان اهرم چه اندازه است، به کارگزار و شخص معامله‌کننده وابسته می‌باشد. ولی در مقابل، در بازار بورس اوراق بهادار، معاملات تنها با میزان سرمایه‌ی در اختیار قابل انجام است و خبری از اعتبار بخشی نخواهد بود. میزان اهرم با درجات کسب سود و زیان رابطه‌ای مستقیم دارد.

 

سخن پایانی: در پایان مطلب میتوانید نتیجه بگیرید که انتخاب میان فارکس یا بورس فقط به شخصیت و اهداف خودتان وابسته است. در واقع به عنوان یک معامله‌گر تنها با کسب دانش در هر کدام از بازارهای مالی، میتوانید موفق عمل کنی.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد