کپی تریدینگ چیست؟

کپی تریدینگ چیست؟

 

معامله در بازارهای ارز دیجیتال از جمله اقداماتی است که استراتژی‌های زیادی برای یادگیری دارد. از جمله استراتژی‌های معروف این حوزه میتوان به  کپی ترید یا کپی تریدینگ (Copy trading) اشاره کرد. اگر میخواهید بیشتر راجع کپی ترید و کاربردهای آن بدانید، حتما ادامه این مطلب از رایکا فارکس را با ما همراه باشید. 

تعریف کپی تریدینگ

شاید از نام کپی ترید پیدا باشد که به کپی کردن تردیدها اشاره دارد. اما در اصطلاح دقیق‌تر، Copy trading به روشی گفته میشود که به کمک آن، معاملات انجام شده توسط دیگر تردیدها را میتوانید کپی نمایید.

کپی کردن ترید در بازار مالی از سال ۲۰۰۵ توسط میرور ترید مطرح شد، هنگامی که الگوریتم‌های معاملاتی، به صورت خودکار، اقدام به تکرار کردند. کم کم به این نتیجه ختم شد که این روش پتانسیل لازم را در هنگام  عدم نظارت دائم به موقعیت‌های تجاری دارا می‌باشد. بعد از کشف روشهای این چنین نیاز به داشتن استراتژی‌های خاص کمرنگ‌تر شده است.

در خصوص عملکرد کپی تریدینگ، میبایست تریدر کاربلدی را گزینش کنید و پورتفولیو خودتان را با آن هماهنگ نمایید. البته به یاد داشته باشید که اعمال کپی، تنها موفقیتها را در برنمی‌گیرد و بلکه ضررها را نیز شامل میشود. برای پیشگیری از کپی ضررها میبایست عملکرد معاملاتی ترید کپی شده، همواره مورد نظارت واقع شود.

سه طرف درگیر در خصوص کپی تریدینگ:

  •     ارائه دهنده (Provider): تریدری است که معاملات آن کپی میگردد. بسیاری طرف ارائه دهنده را با عناوینی چون مستر تریدر (Master Trader) یا ارائه‌دهنده سیگنال (Signal Provider) هم میشناسند.
  •     کپی‌کننده: فردی می‌باشد که معامله‌های Provider را با کمک حساب شخصی‌اش کپی مینماید.
  • بروکر (Broker): دستیابی به پلتفورم کپی ترید را مهیا کرده و دو گروه Provider و کپی‌کنندگان را به یکدیگر اتصال میدهد.

کاربرد پلتفرم‌های کپی ترید

کاربرد کپی ترید چیست

برای این پلتفورم میتوان کاربردهای متنوعی ذکر کرد که هر یک برای سرمایه‌گذاران فرصت‌های خوبی به دنبال دارند. با کمک آن میشود در بازارهای مالی، آسان و با کمترین ریسک، فعال بود. برای آشنایی بیشتر، در ادامه تعدادی از کاربردهای کپی تریدینگ را عنوان خواهیم کرد.

تقلید از معاملات حرفه‌ای: شما در پلتفورم کپی ترید میتوانید از معاملات دیگر تریدرهای باتجربه پیروی کنید و از استراتژی آنها بهره‌مند گردید. این کاربرد برای افرادی که با تخصص بسیار کم وارد این حرفه شده‌اند بسیار کارآمد است.

دسترسی به تجارت بین‌المللی: دیگر کاربرد پلتفورم کپی تریدینگ این است که به شما کمک میکند به بازارهای بین‌المللی دسترسی پیدا کنید. معامله ارزهای فیات، سهام‌های خارجی و سایر ابزارهای مالی که در داخل کشور برای دسترسی به آنها با محدودیت‌هایی همراه هستید.

اشتراک تحلیل‌ها و نظرات: به عنوان یک تریدر میتوانید از عملکرد دیگر کپی ترید، تحت عنوان اشتراک گذاری تحلیل‌ها نیز بهره‌مند گردید. تحلیل‌ها، نظرها و حتی استراتژی‌های خودتان و دیگران در شبکه کپی تریدینگ قابل اشتراک و مشاهده است. این بهره‌مندی از تجربیات یکدیگر میتواند در تصمیم‌گیری ها بهتر شما را هدایت کند.

یادگیری و بهبود مهارت‌ها: شما قادر خواهید بود مهارت و تجربیات تریدرهای برتر را الگوی خود قرار داده و مهارتهای خودتان را بهبود دهید. پس از مدتی حتی میتوانید همانند همین تریدرهای حرفه‌ای، رشد کنید.

کانال VIP سیگنال فارکس رایگان شد!

انواع کپی ترید Copy trad

شاید از تعریف کپی ترید این گونه به نظر برسد که بسیار آسان است اما طبیعتاً دارای دو نوع متفاوت می‌باشد که در ادامه عنوان میکنیم:

۱- کپی ترید اتوماتیک

این روش در فضای تجارت ارزهای دیجیتال بسیار مورد توجه است و با کمک آن، معاملات ارائه دهندگان به شکل خودکار کپی میشود. به عبارت دیگر، در کپی تریدینگ اتوماتیک، سیستم به صورت خودکار معامله‌های سایرین را در حساب شخصی کپی کننده، اجرا میکند. این اجرا در گرو آن است که تریدر، در سیستم مربوطه، تنظیمات لازم را معین کند و دیگر نیاز نیست فعالیت مداوم داشته باشد. از مزیت‌های کپی ترید اتوماتیک، عدم نیاز به حضور پیوسته، صرفه‌جویی در وقت، امکان فعالیت موثر در بازار تجارت مالی و بهره‌گیری از تنوع فراوان استراتژی‌ها و تحلیل‌های بازاری می‌باشد. با کمک این استراتژی میتوان تریدرهای حرفه‌ای و موفق را مورد انتخاب و معامله‌های آنها را کپی نمود.

حائز اهمیت است مطلع باشید که در کپی ترید اتوماتیک، معامله‌های شما میتواند تحت تاثیر فعالیتهای دیگر تریدها باشد. به همین جهت پیش از بهره‌گیری از این روش، تحقیقات خود را کامل کرده و تریدهای حرفه‌ای و سابقه‌دار را انتخاب نمایید. علاوه بر این حتما به درک صحیحی از انواع ریسک و محدودیت‌ها برسید و در نهایت معاملات خود را انجام دهید.

۲- کپی تریدینگ دستی:

کپی تریدینگ دستی روشی دیگر می‌باشد که با کمک آن تریدر معامله‌های دیگران را به صورت دستی کپی میکند. در واقع تریدر با پیگیری فعال بازار، معامله‌های مورد نظر را انتخاب و به شکل دستی در حساب خود اجرا میکند. شاید تنها سختی در این ترید، نظارت دائمی بر روی بازار و تحلیل لازم با توجه به استراتژی‌های مورد نظر باشد.

تریدر میبایست تصمیم‌های خود را به روش دستی اجرا نموده و نتیجه‌ی مدیریت معاملات را نیز، به عهده بگیرد. اما مزیت این روش نیز وجود کنترل همه جانبه بر معاملات است. اما خب قطعا وقت و تمرکز بیشتر لازمه‌ی انتخاب روش دستی می‌باشد و کسب موفقیت در آن نیز وابسته با تجربه و دانش تریدر خواهد بود.

آیا کپی تریدینگ میتواند سوداور باشد؟

سوداوری کپی تریدنیگ

قطعا هنگامی که صحبت از کپی ترید میشود، این سوال هم مطرح است که آیا میتواند سوداور باشد. در جواب میتوان گفت که این روش معاملاتی همواره تحت تاثیر فراز و نشیب‌های بازار قرار دارد و هیچ ضمانتی برای کسب سود قطعی وجود نخواهد داشت. در واقع Copy trad یعنی کپی و پیروی از معامله‌های دیگران با توجه به سیگنال‌های ترید آنها. اگر ارائه دهندگان تحلیل‌های صحیح انجام داده باشند میتوان انتظار داشت همزمان با سودآوری وی، ما هم به کسب سود برسیم.

این نکته بر کسی پوشیده نیست که هر نوع سرمایه گذاری در بازار دیجیتال با ریسک همراه است و عواملی مانند نوسان قیمت، سیاستهای حاکم، تحلیل‌های نادرست و همچنین خطاهای فردی میتواند بر کسب میزان سود و زیان تاثیر بگذارد. پس اقدامی که میتوان انجام داد مدیریت درست ریسک های مالی است. در ضمن این مورد را از یاد نبرید که عملکردهای پیشین یک تریدر ضامنی برای عملکرد آینده‌ی آن نیست. به همین جهت قبل از بهره‌گیری از کپی تریدینگ معامله‌های دیگران، حتما مطالعات خود را کامل کرده و تریدرهای معتبر و باسابقه‌های درخشان را انتخاب نمایید تا احتمال سودآوری خود را بالا ببرید.

کپی تریدینگ چه مزایا و معایبی دارد؟

مزایای کپی تریدینگ:

۱- منعطف بودن: در حالی که کپی ترید، مشغول کپی کردن معامله‌های ارائه دهنده می‌باشد، کپی کننده زمان آن را دارد که میزان ریسک آن معامله را بررسی نماید. به عنوان نمونه اگر ارائه دهنده، مشغول معامله‌ای با لات بالا باشد ولی کپی کننده، وجه کمی در اختیار داشته باشد، قادر است معامله را به گونه‌ای پیش ببرد که متناسب با موجودی حسابش، انجام گیرد.

۲- بهره‌مندی کم دردسر: برای این که به یک تریدر حرفه‌ای تبدیل شوید، به زمان بیشتری نیاز دارید. از سوی دیگر، صرف زمان زیاد در طول روز هم برای هر تریدری شاید مقدور نباشد. کپی تریدینگ این امکان را ایجاد میکند که بدون صرف وقت زیاد یا تخصص حرفه‌ای در کنار دیگر تریدرهای برتر معامله کنید و از دنیای ارز دیجیتال بهره‌مند گردید.

۳- شفاف بودن: کپی تریدینگ دارای یک تابلوی نمره یا امتیاز است که به وسیله‌ی آن میتوانید ارائه دهندگان را با عملکردهای متفاوت مورد بررسی و مقایسه قرار دهید. در واقع سود و زیان هر تریدر مشخص و شفاف می‌باشد.

۴- حداقل نیاز به تخصص و تجربه: کپی ترید حتی برای تریدرهایی که از تخصص و استراتژی کافی در دنیای تریدینگ ارزهای دیجیتال برخوردار نیستند، نیز میتواند آسان باشد. چرا که فقط کافیست دنباله‌روی تریدرهای موفق عمل کنند.  

معایب کپی ترید:

۱- وابستگی به دیگر تریدر‌ها: همان گونه که در پیش‌تر بسیار تکرار شد، موردی که کپی ترید باعث میگردد، وابستگی به تریدرهای دیگر است. به عبارت دیگر در چنین شیوه‌ی معاملاتی، شما هر آنچه دیگران انجام میدهند را کپی میکنید و سود و زبانتان مستقیماً به عملکرد آنها بستگی دارد. به همین جهت میبایست ارائه دهندگان سیگنال را با وسواس زیاد انتخاب نمایید.

۲- ریسک های بازاری: این که شرایط بازار چگونه در حال چرخش است میتواند عملکرد شما را نیز به شدت تحت تاثیر خود قرار دهد. همان گونه که هر بازاری میتواند تنش‌های زیادی را از سر بگذراند، بازار مالی نیز مملو از نوسانات قابل توجه است. این ریسک و نوسانات در کپی تریدینگ هم تاثیر گذار می‌باشد و میتواند حتی با یک خبر یا رویداد کوچک نیز، عملکرد سیستم را تغییر دهد.

۳- هزینه اضافه: برخی ارائه دهندگان برای کپی ترید از شما وجهی دریافت نخواهند کرد اما برخی دیگر برای اعطای چنین حقی از شما میخواهند که هزینه اشتراک پرداخت نمایید.

تفاوت کپی تریدینگ و Mirror Trading

میرور ترید یا Mirror Trading و کپی ترید مشابه یکدیگر هستند اما از چند جهت میتوان برای آن تفاوتهایی را نیز ذکر کرد. در میرور ترید شما میبایست بدون هیچ کم و کاستی، هر فعالیت تریدر منتخب را مورد کپی قرار دهید. اما در کپی تریدینگ علاوه بر این که میتوانید از معامله‌های تریدر خاص پیروی کنید، تغییرات خاصی را نیز  اعمال نمایید. این درحالی ‌است که این اقدام در میرور ترید ممکن نخواهد بود.

تفاوت کپی تریدینگ و  Social Trading

در واقع میتوان گفت با توجه به گسترده بودن سوشال ترید (Social Trading)، کپی تریدینگ قسمتی از آن محسوب میگردد. اما خب طبیعتاً تفاوتهایی را نیز میتوان میان این دو عنوان کرد. تفاوت بین کپی ترید و سوشال ترید، در کپی کردن است. در کپی ترید شما قادرید معاملات تریدرهای برتر را کپی کنید و مشابه اقدامات انها، رفتار نمایید. اما در سوشال ترید، علاوه بر کپی از تریدرهای برتر، میتوانید با دیگر تریدرها نیز مرتبط باشید. در واقع این امکان وجود دارد که از اطلاعات، نظرها و تحلیل‌های سایرین نیز بهره‌مند شده و تجربه‌های خودتان را نیز با آنها اشتراک گذاری کنید. علاوه بر این شما در سوشال ترید این توانایی را دارید که بر امر کپی، نظارت و کنترل بیشتری داشته باشید. در واقع در این پلتفورم میتوانید هر اقدامی را نادیده گرفته و استراتژی خودتان را انجام دهید.

خلاصه این که تفاوت این دو، بالاتر از انتشار معامله‌ها، در برقراری رابطه‌های اجتماعی میان سرمایه‌گذاران و تریدرها است. اما در کپی ترید نمیتوانید بین این دو، رابطه مستقیمی برقرار کرد.

نحوه کار کپی تریدینگ چگونه است؟

نوبتی هم باشد، در این قسمت بهتر است با نحوه کار کپی تریدینگ آشنا گردید. شما طی این پلتفورم، معاملات و تغییرات آن را در حساب خود کپی میکنید و همینطور میتوانید اندازه لات یا معامله و اهرم Leverage را نیز تعیین نمایید. در این راستا همواره پیشنهاد میکنیم تریدری را دنبال کنید که این امکان را به شما بدهد اندازه لات و اهرم را کنترل نمایید

ابتدا لازم است اقدام به ایجاد کلیدهای API کرده و با پلتفورم کپی ترید مرتبط شوید تا به دسترسی‌های لازم برسید. این نکته حائز اهمیت است که فقط مجوزهای مرتبط با تریدینگ را در اختیار معامله‌گر قرار داده و اختیار برداشت را از وی سلب کنید.

ریسکهای مربوط به کپی ترید

ریسک بزرگی که یک معامله‌گر در کپی ترید ممکن است با آن مواجه گردد، ریسک بازار می‌باشد. در مواردی که استراتژی مورد استفاده‌ی تریدری موفق نباشد، میتواند سبب زیان گردد. یا اگر دارایی‌های مورد معامله، در شرایط نوسان بازار، امکان نقدینگی نداشته باشد، ریسک نقدینگی به همراه خواهد داشت.

 در موارد دیگر اگر محصول مورد معامله، دچار کاهش یا افزایش شدید گردد، میتواند معامله‌گر را با ریسک سیستماتیک مواجه کند.

در ادامه هر کدام از ریسک‌ها را با توضیحات بیشتر معرفی میکنیم:

ریسک بازار: این ریسک بیان کننده‌ی زیانهای ناشی از تغییرات ارزش اوراق بهادار بوده  و بدیهی میباشد که خطر از دست دادن ارزش دارایی را نیز به دنبال داشته باشد. معامله‌گرها با کمک استراتژی تخصیص می‌توانند دارایی‌های خود را در مقابل ریسک بازار حفظ نمایند. این بدان معنا است که مقدار معینی از دارایی خود را به استراتژی ترید تخصیص دهید. اگر این مقدار به تمام دارایی تغییر یابد، ممکن است تنها با یک رویداد غیرمنتظره، کل آن از بین برود.

اگر سرمایه‌ی خود را به چند استراتژی تخصیص دهید میتوانید تنوع سبد سهامتان را افزایش دهید و در چند نوع بازار مالی سرمایه‌گذاری کنید. در چنین شرایطی ریسک بازار کمتر میتواند به شما آسیب برساند.

ریسک نقدینگی: این ریسک به معنای آن است که این احتمال وجود دارد، معامله‌گر قادر به خروج از موقعیت‌های مورد نظر نباشد. برای مدیریت ریسک نقدینگی، استراتژی میبایست از اولویت زمانی یا ددلاین برخوردار باشد تا فرد قادر باشد زمان بالاترین و حداقل، اوج یا افت کپی تریدر را مشاهده نماید.

مطلب مرتبط: مدیریت ریسک در فارکس

نکات مهم کسب درآمد از کپی تریدینگ

اگر به تازگی کار در کپی ترید را آغاز کرده‌اید باید چند نکته مهم را به شما خاطر نشان کنیم:

  • ترید معامله‌گرها را از نظر زمانی تحلیل کنید
  • پول خود را برای سه ریسک بزرگ، کوچک و متوسط تقسیم نمایید. سعی کنید بیشترین قسمت را برای استراتژی ساخت پورتفولیو با ریسک پایین اختصاص دهید.
  • از سرمایه اندک آغاز کنید و زمانی که به الگوی معاملاتی تریدر مورد نظر آشناتر شدید، به آرامی افزایش سرمایه دهید.
  • از پیروی معامله‌گران با بیش از ده برابر اهرم خودداری کنید.

آموزش کپی تریدینگ

حال که با کپی ترید آشنا شدید، میتوانید سرمایه گذاری خود را آغاز کنید. در ادامه آموزش کپی ترید را به صورت مرحله به مرحله بیان کرده‌ایم.

مرحله اول: یک حساب کاربری در یکی از پلتفورم‌های معاملاتی و سهام مورد اطمینان باز کنید. برای یافتن و دنبال کردن معامله‌گران میتوانید از استانداردها و فاکتورهای مختلفی استفاده نمایید. به عنوان نمونه، معامله گری با تجربه سود بیشتر یا الگوهای معاملاتی ثابت.

مرحله دوم: در این مرحله باید تصمیم بگیرید چه میزان سرمایه برای این منظور دارید و تا چه حد آماده‌ی ریسک هستید. همان گونه که واضح است، چیدن تمام تخم مرغ‌ها درون یک سبد، کار چندان عاقلانه‌ای نیست. با درصد اندکی از درآمد قابل تصرف آغاز کرده و همیشه به خاطر بسپارید که ممکن است هر سرمایه‌گذاری با خطر از دست دادن روبه‌رو باشد.

مرحله سوم: انتخاب کنید که از پلتفورم‌های خودکار برای کپی تریدینگ استفاده نمایید یا از راه دستی کمک بگیرید. برای تماشای پورتولیوهای کپی تریدینگ دستی میتوانید آن را از دیگر همتایان خود خریداری نمایید. 

سوالهای متداول

آیا مبتدیان هم می‌توانند از کپی ترید استفاده کنند؟

کپی ترید به عنوان بهترین نقطه آغاز به بازار دیجیتال، به مبتدیان کمک میکند که موفق‌ترین ارائه دهندگان را بیابند و با کمترین وقت، انرژی و منابع، به استراتژی‌های آنها دست پیدا کنند. این گونه با حداقل ریسک همراه هستند و دانش آنان نیز در طول فرایند پیگیری، بالا خواهد رفت.

آیا برای کپی ترید نیاز به دانش تخصصی است؟

اگر فقط میخواهید سایرین را دنبال کرده و از معاملات آنها کپی کنید، نیازی نیست دانش و علم تخصصی داشته باشید. اما اگر میخواهید حرفه‌ای عمل کرده و با تجزیه و تحلیل معامله‌گران را گزینش نمایید، داشتن تخصص و تجربه، قطعا نتایج بهتری به همراه دارد. 

 

برای مطالعه بیشتر:

بررسی جامع بروکر آلپاری

بررسی جامع بروکر امارکتس

بررسی جامع بروکر کپیتال اکستند

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد