شاخص نزدک چیست؟ اهمیت و نماد آن در فارکس چیست؟

شاخص نزدک چیست

شاخص نزدک (NASDAQ) که اختصار شده‌ی کلمات (National Association of Securities Dealers Automated Quotations) می‌باشد را میتوان در معنا به انجمن ملی فروشندگان بورس اوراق بهادار خودکار عنوان نمود. این شاخص در سال ۱۹۷۱ توسط مرجع تنظیم مقررات صنعت مالی آمریکا FINERA، به عنوان نخستین بورس الکترونیک در دنیا فعالیت خود را آغاز نمود.

در واقع شاخص نزدک را میتوان از جمله شاخص‌های مطرح و کهن در بورس ایالات متحده و اولین بازار بورس انلاین دانست.

در پیش‌تر از فعالیت نزدک، سهام‌های فرابورس که در بورس اوراق بهادار قابل معامله نبودند، از طریق تلفن، معامله می‌گشتند. اما با ظهور این شاخص، اتحادیه‌ی همگانی معامله‌گران سهام، توانستند سهام خود را در بازار معاملاتی الکترونیکی به فروش برسانند.

شاخص پرطرفدار نزدک، دربردارنده‌ی بیشتر از ۳۲۰۰ شرکت دارای تکنولوژی در خصوص فعالیتهای ارتباطی، حمل و نقل، مخابراتی، مالی و بسیاری موارد دیگر بوده و یک بازار کاملا الکترونیکی و متفاوت از بازارهایی چون وال‌استریت و بورس نیویورک، میباشد.

در واقع، میتوان نزدک را معیاری عالی جهت شناسایی و سنجش میانگین سهام‌های حاضر در بازار دانست که به شکل وزنی محاسبه میگردند.

زمان آغاز معاملات در نزدیک هر روزه از دوشنبه تا جمعه در ساعات ۹:۳۰ دقیقه صبح به زمان ایالات شرقی آمریکا و بخش‌هایی از کانادا تا ساعت چهار عصر میباشد. ممکن است در برخی مواقع، به دلیل بررسی اخبار تازه یا موارد تاثیرگذار بر روی قیمت سهام، از یک ثانیه تا یک ساعت، نزدک متوقف گردد.

در ادامه با ما همراه باشید تا اطلاعات جامع‌تری را در خصوص این شاخص در اختیار شما قرار دهیم.

تفاوت بازار بورس نیویورک و بازار بورس نزدک

در ایالات متحده آمریکا میتوان شاهد حضور چندین نوع بازار سرمایه بود که دو مورد از معروفترین انها، بازار بورس نیویورک (NYSE) و بازار بورس نزدک (NASDAQ) است. این دو بازار با توجه به موقعیت مشابه اما بسیار با یکدیگر متفاوت هستند.

بازار بورس نیویورک فعالیت خود را از سال ۱۷۹۲ در خیابان وال‌استریت شروع کرد و در حال حاضر فعالان این بازار بیشتر از ۲۴۰۰ عدد میباشد که اغلب دربرگیرنده‌ی شرکت‌های قدیمی و مستحکم همچون بانک‌ها و شرکت‌های نفتی است.

اما بازار بورس نزدک فعالیت خود را از سال ۱۹۷۱ و تحت عنوان  سامانه‌ی معاملاتی آنلاین شروع نمود و حتی در مراحل نخست دفتر فیزیکی رسمی نداشت. فعالان این بازار امروزه به بیش از ۳۸۰۰ سازمان کوچک و بزرگ رسیده که دربرگیرنده‌ی تعدادی از مهم‌ترین شرکت‌های حوزه تکنولوژی همانند مایکروسافت و فیسبوک است.

در خصوص ارزش بازار، بورس نیویورک حدودا ۲۶ هزار میلیارد دلار و بورس نزدک حدود ۲۰ هزار میلیارد دلار ارزیابی شده است.

معاملات در بورس نیویورک به شکل مستقیم بین معامله‌گران برقرار میگردد و در لحظه مقایسه و انجام معامله بین بیشترین قیمت پیشنهادی خریداران با کمترین قیمت پیشنهادی فروشندگان انجام خواهد شد. اما در بازار بورس نزدک، معاملات با کمک واسطه‌ها انجام شده و در واقع انتقال قیمت پیشنهادی خریدار و فروشنده از طریق واسطه منطبق میگردد. در نهایت نیز مبلغ معامله از طریق واسطه و بعد از کسر کارمزد، بین خریدار و فروشنده رد و بدل خواهد شد.

سطوح مختلف در بازار نزدک

در خصوص سرمایه‌گذاری در بازار بورس نزدک، میتوان سطوح مختلفی را برای عملکرد گروهها و سرمایه‌گذاران تعیین نمود:

  • بازار سرمایه (Capital)

به عنوان کوچکترین سطح از بازار بورس نزدک میتوان به بازار سرمایه اشاره کرد که در آن شاهد حضور کمپانی‌های کوچک هستیم. از جمله ویژگی‌های مهم در سطح بازار سرمایه، میتوان از وجود سخت‌گیری‌های بسیار کمتر در مقایسه با سطوح بالاتر نزدک نام برد.

شرکتهای کوچک در نزدک دو وظیفه‌ی بااهمیت را برای این بازار همگانی بر عهده دارند:

  • به این شرکتها قبل از ورود به بازار نزدک، کمک میشود که آمادگی‌های لازم را به دست بیاورند
  • تا هنگامی که شرایط شرکت‌هایی که ارزش بازار آنان با کاهش مواجه شده، بهبود نیابد، این شرایط را قائل است که مجدد در مزدک حاضر گردند.
  • بازار جهانی (Global)

در سطح بازار جهانی میتوان شاهد حضور شرکت‌هایی بود که عملکردی متوسط در معاملات دارند و تعداد آنها بیشتر از ۱۴۰۰ شرکت ثبت شده است. به دلیل وجود استاندارد‌ها و ضوابط خاص این بخش، کمتر از سمت معامله‌گران مورد توجه قرار میگیرد.‌

  • بازار منتخب جهانی (Global Select)

این سطح را میتوان بالاترین سطوح بازار نزدک دانست که دربرگیرنده‌ی بزرگترین و فعال‌ترین کمپانی‌های بین‌المللی غیرمالی جهان است. شرکت‌هایی در این سطح قرار میگیرند که توانسته‌اند شرایط خاص را پشت سر گذاشته باشند. سالانه در ماه اکتبر، نزدک شخصا، این شرکتها را مورد ارزیابی، تایید و انتخاب قرار میدهد.‌

استانداردهای شاخص مزدک

در شاخص مزدک میتوان شاهد استانداردهایی بود که به نوبه‌ی خود سختگیرانه محسوب میگردند. در ادامه به چند مورد از این استانداردها اشاره خواهیم کرد که شرکتها برای حضور در نزدک، ملزم به رعایت هستند:

  • شرکتهای حاضر میبایست برای سهامداران حق رای قائل گردند.
  • بخشی از عملکردهای تعیین شده‌ در شرکت باید از طرف سهامداران مورد تأیید واقع شوند.
  • میبایست تضاد منافع مورد بازنگری واقع گردد.
  • برگزاری سالانه مجمع عمومی سهام‌داران
  • جلسات باید در حضور حداقل اعضای لازم برگزار شود
  • ملزوم است که کمیته حسابرسی فعال باشد و شرکتها، گزارشات موقت خود را ارائه داده و گزارشات سالانه را منتشر نمایند. (شرکتها در این مورد باید کاملا به روز باشند)
  • حضور انحصاری در نزدک و مشارکت بیشتر از دو سال در لیست آن
  • دارا بودن میانگین سهام بیش از دویست هزار در هر روز
  • مبرا بودن از هرگونه سابقه‌ی ورشکستگی

در ضمن شرکت‌هایی که در موارد مختلف فعال هستند، باید تنها یک مورد از فعالیت خود را در لیست ارائه دهند که طبیعتاً در آن موفق‌تر هستند.

سرمایه گذاری بر روی شاخص نزدک

افرادی که قصد دارند سرمایه‌گذاری کنند، اصولا در این خصوص دارای دیدگاههای بلند مدت هستند که میتواند ماهها یا سالها باشد. اما مهمترین نکاتی که میبایست مدنظر داشت، هزینه کمیسیون و نگهداری از آن سرمایه‌گذاری خواهد بود. در چنین شرایطی، سرمایه‌گذار نباید از قراردادهایی چون CFD استفاده نماید. دلیل این امر آن است که، قرارداد CFD سبب میگردد تا  یک هزینه مبادله روزانه برای معامله‌گر محاسبه شده و سود بلند مدت را کاهش یابد. اما در خصوص معاملات کوتاه یا میان مدت با امکان معاملات نقدی بالا میتواند قرارداد CFD گزینه‌ای بهتر باشد. در این مسیر معامله‌گرانی که از سرمایه‌ی بیشتری برخوردارند، میتوانند از معاملات فیوچرز نیز استفاده کنند.

چگونگی معامله بر روی شاخص نزدک

بر شاخص نزدک می‌توانند همانند دیگر چارتها، معامله نمود. برای این منظور لازم است، متناسب با استراتژی معاملاتی خود، بر چارت نزدک عملکرد ترید داشته باشید.

بهترین عملکرد زمانی ممکن میشود که در خصوص معامله بر روی شاخص نزدک، اشناییت نسبی با کمپانی‌های تکنولوژی داشته باشید. چرا که این شرکتهای برتر در تکنولوژی، تاثیرات بزرگ و بااهمیتی بر روی این شاخص دارند.

بروکری که برای انجام معامله بر شاخص نزدک انتخاب میکنید نیز میتواند از اهمیت زیادی برخوردار باشد.

در ادامه لیستی از هشت بروکر مطرح نزدک را مشاهده خواهید کرد:

۱- آلپاری

۲- آمارکتس

۳- ارانته

۴- یو اس جی

۵- آی اف ایکس

۶- فارکس چیف

۷-فیبوگروپ

۸- دلتا اف ایکس

بعد از انتخاب بروکر برای این شاخص، میتوانید، چارت نزدک را معامله نمایید. به خاطر داشته باشید که برای این منظور در پلتفرم متاتریدر ۴، نخست نماد معاملاتی US100CASH را از لیست نمادهای معاملاتی انتخاب کنید. برای انجام، ابتدا وارد market watch شده و راست کلیک نمایید. در مرحله بعد روی گزینه Symbols کلیک کرده و در پنجره جدید، از قسمت spot indices گزینه‌ی us100cash را دابل کلیک کنید.

با این حرکت، چارت نزدک به مارکت واچ شما ورود پیدا کرده و این امکان را ایجاد میکند که همچون نماد‌های دیگر معاملاتی، شاخص نزدک را نیز معامله کنید.

نکته قابل توجه این که، با توجه به اندازه pip value این شاخص لازم است، در انتخاب بهترین بروکر برای ان دقت نمایید تا با در اختیار گرفتن مناسب‌ترین اسپرد معاملات خود را به انجام برسانید.

سوالات متداول شما

علامت اختصاری شاخص نزدک در نرم‌افزار معاملاتی چیست؟

  • شاخص نزدک در بروکرهای مطرح با دو عنوان US100CASH یا NQ100 قابل مشاهده می‌باشند. شما می‌توانید جهت انجام معاملات خود در این شاخص به این دو نماد در نرم‌افزار معاملاتی خود رجوع نمایید.

کدام بروکر بهترین برای معامله‌های شاخص نزدک می‌باشد؟

  • معرفی برترین بروکر در این خصوص میتواند به شرایط شما و ویژگی بروکرها بستگی داشته باشد. اما در حالت کلی، بروکرهایی چون آلپاری،آمارکتس، ارانته، یو اس جی، آف اف ایکس، فارکس چیف، فیبوگروپ و دلتا اف موارد بهتری می‌باشند که شاخص نزدک برای انجام معاملات در اختیار کاربران خود قرار می‌دهند.

زمان داد و ستد در نزدک به وقت آمریکا و ایران چگونه است؟

  • زمان معاملات نزدک به وقت آمریکا  از ساعت ۹:۳۰ صبح به تا ساعت ۱۶
  • زمان معاملات نزدک به وقت ایران از معادل ساعت ۱۸ به تا ۰۰:۳۰ دقیقه بامداد به وقت تهران

معاملات شاخص نزدک در ساعات بازار یا خارج از ان بهتر است؟

  • اگر بخواهیم در حالت کلی بررسی کنیم، در ساعات بازار با توجه به حجم بالای معاملات و حضور تعداد بیشتر معامله‌گرها، بازار در شرایط انحصاری قرار نداشته و معامله برای معامله‌گران در این موقعیت بهتر از ساعات خارج از بازار خواهد بود.

نمودار شاخص نزدک حاوی چه اطلاعاتی می‌باشد؟

  • این نمودار همانند دیگر نمودارها در سهام و نماد معاملاتی، بیان کننده‌ی روند قیمتی بازار نزدک و تاریخچه‌ی آن خواهد بود.

سخن پایانی: در این مطلب سعی نمودیم تا اطلاعات کلی و بااهمیت شاخص نزدک، روشهای انجام معامله در آن و بسیاری موارد دیگر را در اختیار شما قرار دهیم، اما توجه به این موضوع را ضروری بدانید که برای انجام معاملات بر روی این شاخص علاوه بر اعمال دقت بالا، حتما موارد تکنیکالی و فاندامنتالی مهم شرکتهای حاضر در این شاخص را نیز مورد بررسی قرار دهید. به این خاطر که، ابزارهای مختلف تحلیل به معامله گران امکان انجام معاملات با آسیب‌پذیری کمتر و احتمال موفقیت بیشتر را میدهد.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد