آشنایی با بانک مرکزی انگلیس (BOE) و تاثیر آن بر بازار فارکس

بانک مرکزی انگلیس

هر کشوری برای کنترل سیاست های مالی و اعتباری و همینطور تامین نیازهای پولی خود نیاز به یک مرجع دارد که به نام بانک مرکزی شماخته میشود. BOE یا  Bank Of England  بانک مرکزی کشور انگلستان است که وظایف متعددی را برعهده دارد. تاثیر بانک مرکزی انگلیس بر فارکس یکی از مواردی است که همیشه مورد توجه معامله گران بوده و آنها تحرکات این بانک و تصمیمات آن را مانند حرکات و تصمیمات سایر بانک های مرکزی مورد توجه خود قرار می دهند.

 در این مطلب از رایکا فارکس قصد داریم به معرفی مختصر بانک مرکزی انگلستان پرداخته و سپس تاثیرات آن بر بازار جفت ارزها یا فارکس را مورد بررسی قرار دهیم. اگر شما هم از تریدرهای فارکس هستید و به دنبال دلایل بنیادی برای معامله روی جفت ارزها خصوصا پوند بریتانیا می گردید در ادامه با ما همراه باشید.

برای عضویت رایگان در کانال VIP سیگنال فارکس فرم زیر را تکمیل کنید

سیگنال فارکس

آشنایی با بانک مرکزی انگلیس (BOE)

بانک مرکزی انگلیس(Bank Of England) که مهمترین نهاد پولی و مالی این کشور به حساب می آید در سال 1694 تاسیس شد. مالکیت این نهاد مالی بر عهده دولت انگلستان یا همان بریتانیا است، اما در مواقعی که نیاز به تنظیم و کنترل سیاست های مالی و پولی می رسد بانک مرکزی انگلیس به شکلی کاملا مستقل عمل می کند. مهمترین نقشی که برای این بانک مرکزی در نظر گرفته شده است معین کردن کلیه سیاست های پولی است. از جمله این سیاست های پولی می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  1. تعیین هدف برای مشخص کردن نرخ بهره
  2. بکارگیری انواع ابزارهای در اختیار قرار گرفته به منظور تحریک و رونق اقتصاد و یا در مقابل منقبض کردن اقتصاد
  3. تولید و چاپ اسکناس
  4. نظارت کردن بر بعضی و یا تمامی سامانه های بانکی برای پرداخت و واریز
  5. اطمینان حاصل کردن از وجود ثبات در سیستم مالی کشور و همینطور تامین امنیت آن

و …

چه اختیاراتی بر عهده بانک مرکزی انگلیس است؟

برای اینکه بتوانیم تاثیر بانک مرکزی انگلیس بر فارکس را مورد بررسی قرار دهیم لازم است تا کمی بیشتر با این بانک و اختیارات آن آشنا شویم. به طور کلی بانک مرکزی انگلستان دو هدف اصلی را دنبال می کند:

برقرار کردن ثبات پولی:

تاثیر بانک مرکزی انگلیس بر بازار فارکس

برقراری ثبات پولی کاملا وابسته به، به وجود آمدن ثبات در قیمت و همینطور تورم است. به طور کلی یکی از مهمترین فاکتورها در اقتصاد همین سیاست های پولی هستند. برای مثال سیاست های پولی کمک میکنند تورم به صورت بی رویه و افسار گسیخته رشد نکند. به علاوه اگر بانک مرکزی بتواند انتظارات تورمی را در سطح حداقلی نگه دارد آنگاه می تواند آهنگ رشد اقتصاد را به صورت عادی داشته باشد.

برای این که ثبات قیمتی در کشور انگلستان حفظ شود بانک مرکزی این کشور به همراه کمیته های تعیین سیاست های پولی آن که به نام MPC شناخته می شود هدف تورم در انگلستان را 2 درصد معین کرده اند.

در وضعیتی که تورم از 2 درصد تجاوز کند آنگاه اقدامات لازم به منظور برگرداندن آن به تورم هدف صورت می پذیرد. برای مثال بانک مرکزی ممکن است نرخ بهره را بیشتر کند. این حرکت سبب بالا رفتن ارزش پوند نیز خواهد شد. چون سرمایه گذاران در بازارهای مالی همواره تمایل دارند سرمایه هایشان را در ارزهایی با بازدهی خوب و بالا در جریان داشته باشند. گاها بالا رفتن نرخ بهره می تواند روی بازار سهام و بورس اثرات سوء بگذارد. چون شغل های مختلف مجبور می شوند برای وام هایشان نرخ بهره بالاتری پرداخت کنند و در نهایت هم تعیین ارزش سهام ها با نرخ بهره بیشتری تنزیل خواهد شد.

خوب است بدانید که همواره سیاست بانک مرکزی انگلیس برای کنترل تورم افزایش نرخ بهره نبوده و نیست. گاها وقتی شاهد نرخ منفی برای رشد تولید ناخالص داخلی یا همان GDP هستیم نرخ بهره همچنان پایین کنترل می شود تا اقتصاد تحریک شود. بطور کلی بانک مرکزی انگلستان همیشه در حال به وجود آوردن اعتدال میان رشد اقتصادی و تورم مناسب و منطقی است.

برقرار کردن ثبات مالی:

برقراری ثبات مالی بستگی به سلامت بودن اقتصاد و همچنین باثبات بودن آن دارد. دولت انگلستان و همینطور بانک مرکزی آن همواره به دنبال در اختیار داشتن یک اقتصاد پایدار و باثبات هستند تا در نهایت سلامت اقتصاد این کشور را تضمین کنند و در همین راستا هم سیاست های مختلفی از سوی این مرجع وضع شده و اجرایی می گردد.

 به منظور حمایت از برقراری ثبات مالی در کشور انگلیس بانک مرکزی این کشور کمیته ای را در سال 2011 و در ماه ژوئن راه اندازی کرد که به نام کمیته سیاست مالی یا FPC شناخته می شود. 

در بازار فارکس یا جفت ارزها اگر بازار مالی و اقتصاد کشور انگلستان در وضعیت ثبات مالی قرار داشته باشد آنگاه نرخ پوند محرک لازم و اصلی را در اختیار داشته و می تواند رشد کند. لذا بررسی تصمیمات و سیاست های این کمیته همواره در برنامه معامله گران فارکس علی الخصوص افرادی که روی پوند ترید می کنند قرار دارد.

تاثیر بانک مرکزی انگلیس بر فارکس و نحوه معامله در این شرایط

حال که تا حدودی با سازوکار بانک مرکزی انگلیس آشنا شدید و اهداف و اقدامات آن را در شرایط مختلف شناختید نوبت به بررسی تاثیر بانک مرکزی انگلیس بر فارکس و همینطور چگونگی ترید کردن با توجه به تصمیمات و اقدامات این مرجع می رسد. گفتیم یکی از اصلی ترین اقدامات بانک مرکزی انگلیس  تعیین نرخ بهره و افزایش و یا کاهش آن است.

 زمانی که نرخ بهره دچار تغییر می شود سناریوهای متفاوتی رخ خواهد داد. معامله گران و فعالان بازارهای مالی می توانند به کمک این اطلاعات پیش بینی کنند که آیا ارز مورد نظر آنها قرار است از نظر ارزشی بالاتر رفته و یا کاهش در قیمت را تجربه کند. در زیر چهار حالت را مورد بررسی قرار می دهیم که با تغییر در نرخ بهره چه اتفاقاتی رخ داده و ارزها دستخوش چه تغییراتی می شوند:

سناریو نخست: بالا رفتن نرخ بهره

 بازار انتظار دارد که نرخ بهره افزایش پیدا کند. در این شرایط اتفاقی که در واقعیت پیش می آید این است که نرخ بهره ثبات باقی می ماند. اما اتفاقی که در بازار فارکس می افتد چیست؟ تاثیر این وضعیت در بازار جفت ارز ها خود را به صورت ضعیف شدن بازار و نزولی شدن آن نشان می دهد.

سناریو دوم: پایین آمدن نرخ بهره

در سناریو دوم بازار منتظر است تا نرخ بهره کاهشی شده و پایین بیاید. اما اتفاقی که در واقعیت منتظر بازار است باز هم ثبات در نرخ بهره است. وقتی در این شرایط نرخ بهره ثابت می ماند بازار جفت ارز ها تقویت شده و به شکل صعودی به راه خود ادامه می دهد.

سناریو سوم: ثابت ماند نرخ بهره

در این شرایط یعنی وقتی که بازار انتظاردارد نرخ بهره ثابت بماند ما شاهد دو اتفاق خواهیم بود:

* اگر انتظار بازار ثابت ماندن نرخ بهره باشد و نتیجه واقعی که از این انتظار می بینیم بالا رفتن نرخ بهره باشد آنگاه بازار فارکس متاثر از این وضعیت رشد کردن و تقویت می شود.

*و در آخر اگر باز هم بازار انتظار دارد که نرخ بهره ثابت باقی بماند، اما در واقعیت نرخ بهره کاهش پیدا کند آنگاه در این شرایط می بینیم که بازار فارکس درجا زده و به سمت نزول پیش می رود.

برای اینکه بتوانید در بازار فارکس موفق باشید نیاز است که از هر دو نوع تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندامنتال استفاده کنید. و سال ها تمرین و آزمون و خطا داشته باشید. مجموعه رایکا فارکس با ارائه سیگنال فارکس به صورت رایگان به شما کمک می کند تا در کمتر از 10 روز از بازار فارکس به درامد برسید. با عضویت در کانال VIP  میتوانید از مزایای کانال و همینطور آموزش فارکس به صورت حرفه ای استفاده کنید.

جمع بندی

بانک مرکزی انگلیس نقش مهم و قابل توجهی روی تعیین ارزش پوند دارد و در نتیجه ما نمی توانیم منکر تاثیر بانک مرکزی انگلیس بر فارکس شویم. ارزش پوند انگلیس با توجه به تغییراتی که در انتظارات از نرخ بهره اتفاق می افتد در کنار تغییرات واقعی که برای نرخ بهره در بازار پیش می آید بالا رفته و پایین آید. 

معامله گران می توانند از این اطلاعات استفاده کرده و برای معاملات خود تصمیم های درست تر و عاقلانه تری بگیرند. علاوه بر نرخ بهره تصمیمات و سیاست های دیگری نظیر برنامه QE، افزایش و کاهش تورم و … هم می توانند سبب تاثیر بانک مرکزی انگلیس بر فارکس شوند.

برای مطالعه بیشتر:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد