آشنایی با بانک مرکزی آمریکا (فدرال رزرو – Fed) و تاثیر آن بر بازار فارکس

بانک مرکزی آمریکا

افرادی که در بازارهای مالی علی الخصوص از نوع بین المللی مشغول به فعالیت هستند همواره به دنبال عواملی هستند که می تواند مستقیم و یا غیر مستقیم بر روی تریدهای آنها تاثیر بگذارد. یکی از مهمترین این موارد تاثیر بانک مرکزی امریکا بر فارکس است. افرادی که در این بازار مشغول به فعالیت هستند عموما تحرکات مربوط به این مرجع را مدنظر داشته و از آن بهره می برند.

در این مطلب سایت رایکا فارکس قصد داریم به معرفی بانک مرکزی امریکا که به نام فدرال رزرو یا همان Fed شناخته میشود پرداخته و سپس تاثیر آن را برروی بازار فارکس مورد بررسی قرار دهیم. اگر شما هم یکی از فعالان در این حوزه بازارهای مالی هستید پیشنهاد میکنیم این مطلب را از دست ندهید.

برای عضویت رایگان در کانال VIP سیگنال فارکس فرم زیر را تکمیل کنید

سیگنال فارکس

در مورد بانک مرکزی آمریکا (فدرال رزرو) چه می دانید؟

برای اینکه بتوانیم تاثیر بانک مرکزی آمریکا بر فارکس را بهتر درک کنیم در ابتدا لازم است تا با این بانک کمی بیشتر آشنا شویم. بانک مرکزی ایالات متحده امریکا که با نام فدرال رزرو (Federal Reserve) یا به اختصار Fed شناخته میشود در بیست و سوم دسامبر سال 1913 تاسیس شد. در واقع تاسیس این بانک با مطرح شدن قانون فدرال رزرو که به وسیله کنگره ارائه شده بود به جریان افتاده و در نهایت هم با به تصویب رسیدن این طرح شاهد راه اندازی بانک مرکزی آمریکا بودیم.

پس از اینکه در حوالی سال 1907 میلادی هراس های مالی در این کشور زیاد شد کنگره بر آن شد تا سازوکارهایی برای مدیریت سیستم پولی و مالی کشور طراحی و عرضه کند تا دیگر شاهد اتفاقاتی از این دست نباشند. این سیستم در طی سالیان گذشته همواره نقش مهمی در کنترل بحران های مالی بوجود امده در امریکا داشته و نمود آن را میتوان در رکود بزرگی که در دهه 30 میلادی اتفاق افتاد یا رکودهایی که در طی سال های 2000 و بعد از ان پیش آمد به خوبی مشاهده کرد.

فدرال رزرو سه هدف اصلی را در زمینه سیاست های پولی و مالی دنبال میکند که هر سه آنها به وسیله کنگره ایالات متحده آمریکا طراحی شده وبه تصویب رسیده اند. این سه هدف اصلی عبازت هستند از:

  1. اشتغال حداکثری
  2. به تثبیت رساندن قیمت ها
  3. تعدیل کردن نرخ هایی که برای بهره های بلند مدت تعیین میشوند.

در ادامه کمی بیشتر در این مورد صحبت خواهیم کرد.

فدرال رزرو چه هدف هایی را دنبال می کند؟

فدرال رزرو آمریکا

بطور کلی فدرال رزرو سه هدف اصلی و کلیدی دارد. دو هدف ابتدایی یاد شده را عموما به عنوان ماموریت های دوگانه این بانک می شناسند و علاوه بر این موارد مسئولیت ها و وظایف دیگری هم برای این بانک تعریف شده اند. این وظایف در گذر زمان رفته رفته بیشتر و سنگین تر شده و مسئولیت های جدیدی نیز به آن اضافه شده است که از جمله انها می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  1. نظارت بر بانک ها و تنظیم مقررات و آیین نامه هایی برای انها
  2. حفاظت از ثبات سیستم پولی و مالی کشور ایالات متحده
  3. ارائه انواع خدمات مالی به کلیه موسسات و سازمان هایی که در زمینه سپرده گذاری مشغول به فعالیت هستند.
  4. همچنین ارائه خدمات مالی به دولت این کشور و نیز کلیه موسسات خارجی که به صورت رسمی مشغول به کار هستند نیز بر عهده این ارگان است.

در کنار این مسئولیت ها و وظایف، بانک مرکزی ایالات متحده در زمینه تحقیقات نیز کارهایی انجام می دهد. این تحقیقات شامل رنج گسترده ای از مباحث اقتصادی است که نتایج به دست امده از آنها یا به صورت کتاب انتشار یافته و یا در دیتابیس FED قابل دسترسی و مطالعه خواهند بود.

آشنایی با چند مورد از وظایف بانک مرکزی آمریکا

برای شناخت تاثیر بانک مرکزی آمریکا بر فارکس لازم است تا در مورد وظایف محوله بر عهده این بانک اطلاعات بیشتری داشته باشیم. در ادامه تعدادی از مهمترین این وظایف را با هم مورد بررسی قرار می دهیم:

  1. از بین بردن بحران های ناشی از هراس بانکی در کشور
  2. کار کردن و خدمات رسانی به عنوان بانک مرکزی ایالات متحده امریکا
  3. به وجود آوردن تعادل میان منافع بانک ها که به صورت خصوصی بوده با مسئولیت هایی که به صورت متمرکز بر عهده دولت هستند. این وظیفه می تواند شامل انجام کارهای نظارتی بر روال انجام کارها در موسسات بانکی، حمایت کردن از حقوق کلیه مصرف کننده ها و سایر مواردی از این دست باشد.
  4. مدیریت و کنترل عرضه پول در ایالات متحده امریکا به وسیله ارائه سیاست های پولی متنوع با اهداف مختلفی نظیر: اشتغال حداکثری، به وجود آوردن ثبات در قیمت ها و پیشگیری از بروز انواع تورم اعم از تورم منفی و یا مثبت، کنترل نرخ های مربوط به بهره سپرده های بلند مدت و سایر مواردی از این دست
  5. ایفای نقش به عنوان متولی اصلی و عمده سیستم پرداخت ها در ایالات متحده با انجام کارهایی نظیر ایجاد سهولت در مبادلات و پرداخت های بین منطقه ای و پاسخگویی به نیازهای محلی در حوزه نقدینگی
  6. بهبود بخشیدن به جایگاه کشور آمریکا در زمینه اقتصاد جهانی

در مورد مسئولیت های فدرال رزرو چه می دانید؟

در این بخش از بررسی تاثیر بانک مرکزی آمریکا بر فارکس  قصد داریم تا شما را با تعدادی دیگر از وظایف و مسئولیت هایی که برای بانک مرکزی آمریکا تعریف شده اند آشنا کنیم. در ادامه تعدادی از این موارد را با هم میبینیم:

  1. جلوگیری و پیشگیری از به وقوع پیوستن هراس های مالی و بانکی

کلیه موسساتی که در امریکا مشغول به فعالیت هستند می بایست از ذخایر این کشور نگهداری کنند و این موضوع یک الزام تلق می شود. منظور از ذخایر انواع ارزها و سپرده هایی هستند که در اختیار بانک ها قرار دارند. به طور کلی سیستم بانک ها به گونه ای هست که عموما انها از سپرده ای که در اختیار دارند، مبالغ بالاتری را به مشتریان خود وام می دهند.

گاها و در برخی مواقع –که بسیار نادر هم هست- این اتفاق می افتد که کلیه سپرده گذاران یک بانک می خواهند همه پول خود را برداشت کنند. این موضوع منجر به هراس های بانکی شده و در ادامه هم مشکلات زیادی را در حوزه های اجتماعی و اقتصادی و … به وجود می آورد. سیستم فدرال رزرو به گونه ای طراحی شده است که قادر است از بوجود آمدن این بحران های بانکی جلوگیری می کند.

  1. در اختیار داشتن یک سیستم کاملا شفاف در زمینه چک و تسویه آن

زمانی که جامعه ای در دوران عدم اطمینان اقتصادی بسر می برد برخی از بانک ها چک های سایر بانک ها را تسویه نمی کنند. برای رفع این مشکل در فدرال رزرو یک سیستم تسویه چک طراحی شده است که به بانک ها این اجازه را میدهد که بدون به ووجود آمدن هیچ مشکلی چک های خود را به وجود آورده و همچنین برای تبادل آنها با سایر بانک ها نیز اقدام کنند. علاوه بر به ووجود آوردن یک ارز کشسان، فدرال رزرو سیستمی فراگیر و کارا و در عین حال عادلانه به وجود آورد تا در بستر آن بتوان چک ها را به راحتی تسویه کرد.

  1. فدرال رزرو آخرین مرجع وام دهی است

فدرال رزرو در ایالات متحده آخرین بانک و مرجع است که می تواند به کمک موسسات رو به ورشکستگی و در حال سقوط آمده و به آنها اعتباری ارائه دهد که هیچ مرجع وبانک دیگری این کار را نمی کنند. چرا که ورشکستگی موسساتی با چنین شرایطی می تواند نتایج بسیار جدی و در عین حال زیان باری روی اقتصاد کشور داشته باشد. خوب است بدانید این وظیفه پیش از فدرال رزرو بر عهده خانه های تسویه حساب بود.

تاثیر بانک مرکزی آمریکا بر فارکس چگونه است؟

معامله گران بازارهای مالی علی الخصوص فارکس و جفت ارزها همواره به دنبال راهکارهایی هستند که به کمک انها بتوانند تریدهای بهتر و بهینه تری داشته باشند و سودهای بیشتری کسب و کرده و متحمل حداقل ضرر شوند. یکی از مواردی که عموما به کمک معامله گران می آید بررسی تاثیر بانک مرکزی آمریکا بر فارکس است.

تصمیماتی که فدرال رزرو اخذ می کند می تواند به شکلی مستقیم بر روی سهام شرکت ها، نرخ های مطرح شده برای وام ها، قیمت صندوق هایی که اوراق قرضه عرضه می کنند و سایر مواردی از این دست تاثیر خود را بگذارد. به علاوه این تصمیمات می توانند به شکل غیر مستقیم بر روی مواردی نظیر قیمت زمین و مسکن، نرخ مربوط به بیکاری یعنی که شانس بیکاری و یا اشتغال شما چقدر است تاثیر گذار باشند.

اجازه دهید با یک مثال این موضوع را بهتر مورد بررسی قرار دهیم: تصور کنید در شرایطی قرار داریم که نرخ بهره بالا می رود. در این شرایط مردم عموما بر آن می شوند که سرمایه هایی که دارند را از بازارهای مالی که دارای ریسک بالایی هستند بیرون آورده و با خاطری آسوده انها را در بانک ها سپرده گذاری کرده و نرخ بهره خوبی هم دریافت کنند. پس متوجه می شویم که تصمیماتی که FED می گیرد خیلی راحت می تواند روی بازارهای مالی مانند فارکس و یا کریپتو تاثیر گذاشته و آنها را صعودی و یا نزولی کند.

فدرال رزرو و افزایش و کاهش ارزش بازار جفت ارزها

در قسمت قبلی با یک فرض ساده توضیح دادیم که چطور تصمیماتی که بانک مرکزی آمریکا می گیرد به راحتی می تواند بر روی بازار فارکس تاثیر بگذارد. اما این تاثیرات به چه صورت هستند؟

هنگامی که نرخ بهره به وسیله این بانک افزایش پیدا می کند آنگاه مردم تمایل دارند تا سرمایه های خود را از بازار فارکس خارج کرده و در جای مطمئنی مانند بانک سپرده گذاری کنند. لذا در این شرایط قیمت جفت ارزها کاهش خواهند داشت.

در صورتی که نرخ بهره از سوی این بانک به صورت کاهشی اعلام شود آنگاه نتیجه ای که از این تصمیم به دست می آید افزایش ارزش بازارهای مالی و رونق گرفتن انها است.

حال وضعیتی را مورد بررسی قرار می دهیم که بازار انتظار دارد نرخ بهره در شرایط ثابت و بدون تغییر باقی بماند. در این اوضاع دو سناریو را می توانیم برای بازار جفت ارزها متصور شویم:

نخست در حالتی که در بازار واقعی شاهد حرکت نرخ بهره به صورت افزایشی باشیم: در این صورت قیمت ارزها افزایش پیدا کرده و رونق را در بازار فارکس مشاهده می کنیم.

در حالت دوم در بازار واقعی نرخ بهره به صورت کاهشی حرکت می کند. در این وضعیت است که بازار جفت ارزها دچار رکود شده و ارزش آن کاهش پیدا خواهد کرد.

چطور می توانیم با توجه به سیاست ها و تصمیمات فدرال رزرو در بازار فارکس ترید کنیم؟

در بخش های قبلی به بررسی تاثیر بانک مرکزی آمریکا بر فارکس  پرداختیم و دیدیم که چطور این بازار متاثر از این تصمیمات می تواند به صورت افزایشی و یا کاهشی حرکت کند. حال این سوال پیش می اید چطور معامله گران می توانند بر مبنای سیاست های این بانک معاملات خود را بهتر و بهینه تر انجام دهند. به عنوان یک فعال بازار مالی و برای داشتن آمادگی در برابر تصمیماتی که فد در حوزه نرخ بهره و تغییرات آن می گیرد می بایست این دو قدم اصلی را همیشه در نظر داشته باشید:

  1. حتما پیگیر اخباری که از سوی بانک مرکزی امریکا منتشر می شود باشید. FOMC در طی یک سال در فواصل زمانی منظم 8 جلسه برگزار می کند. در این جلسات کلیه سیاست های پولی و مالی و نیز تصمیمات مربوط به نرخ بهره مورد بررسی و گفتگو قرار می گیرند. اگر به عنوان یک تریدر این جلسات و اخبار قبل از برگزاری انها را پیگیری کنید می توانید نرخ بهره را پیش بینی کرده و براساس آن برای معامله هایتان تصمیم بگیرید.
  2. اخبار بازار جفت ارزها را مورد ارزیابی و بررسی قرار دهید. چرا که تنها شما نیستید که به دنبال پیش بینی نرخ بهره و سایر تاثیرات آن هستید. لذا سعی کنید با حرفه ای های این بازار هم مشورت داشته و پیش بینی های انها را نیز پیگیر باشید. هرقدر میزان آگاهی تان بیشتر باشد قدرت تصمیم گیری تان بهبود پیدا کرده و شما می توانید تصمیمات مطمئن تر و قابل اتکاتری داشته باشید.

برای اینکه بتوانید تریدر موفقی در بازار فارکس باشید نیاز است که علاوه بر تحلیل فاندامنتال از تحلیل تکنیکال خوبی نیز بهره مند باشید. مجموعه رایکا فارکس با بررسی تمامی موارد و تحلیل هاب دقیق به صورت روزانه سیگنال فارکس را به صورت رایگان در کانال تلگرام خود منتشر میکند. فقط کافی است که به صفحه سیگنال فارکس مراجعه کنید و درخواست عضویت را تکمیل کنید.

جمع بندی

بازارهای مالی و معامله کردن در آنها یک از روش های نوین کسب درآمد است. در کشورمان هم بسیاری از افراد برای داشتن درامد دلاری و عقب نماندن از تورم در این بازارهای مالی بین المللی مشغول به فعالیت هستند. تریدرها عموما به دنبال مواردی هستند که بر اساس آنها بتوانند بازار را پیش بینی کرده و معاملات پرسودی داشته باشند. تاثیر بانک مرکزی آمریکا بر فارکس یکی از این فاکتورهاست که در این مطلب مفصلا در مورد آن صحبت کرده ایم.

 

برای مطالعه بیشتر:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد