تحلیل فاندامنتال در فارکس چیست؟

تحلیل فاندامنتال چیست؟ تحلیل بنیادی چیست؟

تحلیل فاندامنتال یا تحلیل بنبادی (Fundamental analysis) یکی از اصطلاحاتی است که افرادی که وارد بازارهای مالی مثل بازار فارکس یا ارزهای دیجیتال می شوند خیلی زیاد می شنوند. در ادامه قصد داریم از سری مقالات آموزش تحلیل فاندامنتال از به بررسی کامل فاندامنتال و روش هایی که در این تحلیل استفاده می شود بپردازیم.

برای عضویت رایگان در کانال VIP سیگنال فارکس فرم زیر را تکمیل کنید

سیگنال فارکس

تحلیل فاندامنتال چیست؟

تحیل فاندامنتال یا تحلیل بنیادی ارزش واقعی و ذاتی سهام یک شرکت را با توجه به عوامل اقتصادی و مالی مرتبط با آن شرکت می سنجد. بنیان گذار این روش تحلیلی آقای بنجامین گراهام (Benjamin Graham) است.

تحلیلگران بنیادی هر چیزی را که می‌تواند بر ارزش سهام یک شرکت تأثیر بگذارد، از عوامل کلان اقتصادی مانند وضعیت اقتصاد و شرایط صنعت گرفته تا عوامل اقتصاد خرد مانند اثربخشی مدیریت شرکت، مطالعه و بررسی می‌کنند.

تحلیل بنیادی از درآمدها، رشد آتی، بازده حقوق صاحبان سهام، حاشیه سود و سایر داده‌های شرکت برای تعیین ارزش اساسی و پتانسیل یک شرکت برای رشد آتی استفاده می‌کند.

تفاوت تحلیل تکنیکال با تحلیل فاندامنتال چیست؟

تحلیل فاندامنتال در کنار تحلیل تکنیکال در بازارهای مالی مثل فارکس استفاده می شود. در تحلیل تکنیکال تمرکز اصلی تحلیل گران بر روی نمودارهای قیمت می باشد و با توجه به قیمت سهام در بازها های زمانی مختلف قیمت سهام را در آینده پیش بینی میکند.

یادگیری این دو روش تحلیل و استفاده از آنها در کنار هم میتواند شما را به متخصص بازارهای مالیتبدیل کند که نظیر ندارید. اما برای اینکار نیاز به زمان زیاد و تجربه بالا دارید که طی سال های طولانی به دست می آید.

قطعا یادگیری هر دو روش تحلیل برای شما سخت است برای همین هم مجموعه رایکا فارکس به صورت رایگان در کانال تلگرام خود سیگنال فارکس ارائه می دهد که شما کاربران عزیز میتوانید با عضو شدن در کانال تلگرام به صورت رایگان از این سیگنال ها استفاده کنید.

منابع داده های فاندامنتال

تحلیل بنیادی از داده های مالی در دسترس عموم برای ارزیابی ارزش سرمایه گذاری استفاده می کند. داده ها در صورت های مالی مانند گزارش های سه ماهه، شش ماهه، سالانه و…  ثبت می شود. شرکت های دولتی باید هر زمان که یک رویداد قابل گزارش رخ می دهد، مانند خرید یا تغییر مدیریت سطح بالا، آن را ثبت کنند. در شرکت های خصوصی نیز معمولا در بازه های زمانی مشخص گزارش هایی برای عموم منتشر می کنند.

اکثر شرکت‌های دولتی و بسیاری از شرکت های خصوصی، گزارش‌های سالانه مربوط به بخش‌های روابط سرمایه‌گذاری را در  وب‌سایت‌های خود را منتشر می‌کنند و تصمیمات مالی اتخاذ شده و نتایج به‌دست‌آمده در طول سال را عنوان می‌کنند.

عوامل موثر بر تحلیل فاندامنتال در بازار فارکس

تا اینجای کار متوجه شدید که بری تحلیل فاندامنتال باید آمارها و رویدادهای اقتصادی را بررسی کنید تا بتوانید قیمت ارزهای مختلف را پیش بینی کنید. اما سوالی که ممکن است برای شما پیش بیاید این است که کدام آمار اقتصادی در تحلیل بنیادی مهم تر است؟

  • تورم
  • تولید ناخالص ملی یا به عبارتی شاخص GDP
  • آمار اشتغال
  • نرخ بهره

باتوجه به تجربه گذشته میتوان به این نتیجه رسید که هر رویداد اقتصادی روی قیمت ارزها تاثیر گذار است. و این باعث می شود که تحلیلگران بتوانند دید کلی از بازار داشته باشند و قیمت ها را پیش بینی کنند یا روند تغییر قیمت را تشخیص دهند.

داداه های فاندامنتال به شکل های مختلفی به مردم ارائه می شود. این داده ها میتوانند گزارش گزارش بانک فدرال در مورد خرید و فروش خانه های ایالت متحده آمریکا باشد یا تغییر سیاست های پولی بانک مرکزی اروپا باشد.

زمانی که این گزارش ها به مردم ارائه می شود تحلیلگران و سرمایه گذاران واکنش های متفاوتی را مککن است نشان دهند که به ذهنیت اقتصادی آن افراد بر می گردد.

در بسیاری از موارد داده های شاخص های اقتصادی بزرگ ترین بخش از داده های فاندامنتال هستند. شاخص های اقتصادی دید کلی نسبت به وضعیت اقتصادی کشور ارائه می دهند. برای اینکه بتوانید به خوبی تحلیل فاندامنتال را انجام دهید باید درک درستی از این شاخص ها داشته باشید و بتوانید تاثیر شاخص مورد نظر را بر اقتصاد تشخیص دهید.

شاخص های اقتصادی تاثیر گذار بر تحلیل بنیادی در فارکس

زمانی شما متوجه اقتصاد قوی یک کشور می شوید که آمارهای اقتصادی قوی داشته باشد. شاخص های اقتصادی نشان دهنده وضعیت اقتصاد گذشته،حال و آینده یک کشور هستند. این موضوع قطعا بر پول هر کشوری تاثیر می گذارد.

مهم ترین شاخص های اقتصادی عبارت اند از:

  • جی دی پی (GDP): به معنای تولید ناخالص داخلی یک کشور است. این شاخص ارزش پولی همه کالا ها و خدمات تولید و عرضه شده کشور را در بازه های زمانی معین که معمولا یک سال است را نشان می دهد.
  • سی پی آی (CPI): شاخص قیمت مصرف کننده است. شاخص CPI تغییر ماهانه قیمت های پرداخت شده توسط مصرف کنندگان ایالت متحده آمریکا را اندازه گیری میکند.
  • Jobless claim: این شاخص به معنی بیمه بیکاری است به صورت شاخص بیان می شود. این شاخص به افرادی اشاره می کند که بیکار هستند و دولت باید به آنها بیمه بیکاری پرداخت کند.
  • ان اف پی(NFP): گزارش حقوق و دستمزد غیر کشاورزی است.

بانک های مرکزی

بانک های مرکزی هر کشوری وظیفه تنظیم نظام پولی آن کشور را بر عهده دارند. علاوه بر این بانک های مرکزی وظایف دیگری مثل پایین آوردن نرخ تورم، ثبات ارز، اشتغال کامل و… را نیز بر عهده دارند.

در جدول زیر شما میتوانید مهم ترین بانک های مرکزی جهان و نمادهای آنها را مشاهد کنید.

نام لاتین به اختصار توضیحات
BOE بانک مرکزی انگلستان
BOJ بانک مرکزی ژاپن
ECB بانک مرکزی اروپا
SNB بانک مرکزی سوئیس
Federal reserve بانک مرکزی آمریکا
FOMC کمیته مرکزی بازار باز آمریکا
IMF صندوق بین المللی پول
EMU اتحادیه پولی اروپا

حوادث ژئوپلیتیک

حوادث ژئوپلتیک به صورت ناگهانی اتفاق می افتند و بازار را در بازه زمانی کوتاه مدتی دگرگون می کنند. این حوادث معمولا پیش بینی نمیشوند پیشنهاد می شود که در این بازه زمانی از انجام معامله در بازار فارکس خوداری کنید.

پیشنهاد: مقاله بررسی جامع بروکر اپوفایننس را از دست ندهید.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد