الگوی MPL چيست؟ ارتباط آن با پرایس اکشن RTM چیست؟

الگوي mpl چيست؟ 

 

الگوی MLP در واقع مخفف سه واژه‌ی Maximum Pain Level  می‌باشد از مهمترین سطوح برای معامله‌گران است که کاربرد آن را میتوان در تشخیص بازگشت قیمت عنوان کرد. بعد از یافتن QM، بر روی چارت، سطح مهم بعدی Mpl خواهد بود که در واقع تکمیل کننده‌ی QM می‌باشد. در واقع Mpl آخرین نقطه‌ای است که معامله‌گران در ان، نهایت واکنش خود را نشان میدهند. قیمت اصولا به QML واکنشی نشان داده و سپس برگشت خورده و واکنش اصلی را به MPL خواهد داد.

اگر بخواهیم MPL را واضح‌تر توضیح دهیم در واقع معامله‌گران بزرگ برای شکار استاپ لاس یا محدوده زیان تریدرهای غیرحرفه‌ای، از یک ترفند، مکرراً بهره میبرند که به این ترفند MPL میگویند. این مفهوم قدرتمند معامله‌گری، نوعی فیک اوت یا شکست کاذب نیز تلقی میگردد.

با توجه به این که قبل از وقوع MPL، تعداد برخوردهای آن به دو سطح حمایت و مقاومت به چه میزان بوده است، میتوان سطوح MPL طبقه بندی نمود.

  • از جمله ویژگیهای سطوح Mpl میتوان به نزدیکی به قله وسط، برابری با شانه سمت چپ و قابلیت تشخیص با ترند لاین اشاره کرد.

در ادامه دونوع MPL را با عناوین 1R/S و 2R/S معرفی خواهیم کرد.

نوع  2R/S:

به تصویر بالا دقت نمایید دو نوع از MPL را مشاهده میکنید. در نوع اول، با سطح دو برخورد و پس از آن یک شکست جعلی یا فیک اوت اتفاق افتاده است. MPL برای ترسیم میتواند در محدوده‌ی دو برخورد و شکست انجام گیرد.

اما در مورد دوم، ما دو برخورد با سطح حمایتی را میبینیم که پس از آن نیز فیک اوت اتفاق افتاده، که ناحیه MPL را طبق تصویر، مشخص می‌کند.

نوع 1R/S:

در مدل شماره سوم خواهید دید که قیمت با کاهش مواجه شده ولی در هنگام کاهش، سقفی نیز ایجاد گردیده است. در چنین شرایطی احتمال بازگشت قیمت وجود دارد. اما شکست، فیک می‌باشد و پس از آن سیر نزولی قیمت ادامه‌دار خواهد بود.

اما در مدل چهارم MPL عکس مدل سوم اتفاق افتاده و قیمت سیر صعودی دارد. پس از آن با تشکیل کف و تایید سطح حمایت، تصور این است که سطح حمایتی با شکست مواجه شده و قیمت عکس جهت خود حرکت میکند. اما یک کف در سطح پایین‌تری تشکیل میگردد.

هنگام برخورد با چنین شرایطی میتوان زون MPL را ترسیم نمود و همان گونه که میبینید، شرایط دشوار و پیچیده نیست.

پیش نیازهای الگوی MPL

پیش نیازها برای تعیین الگوی MPL

اول: وجود داشتن دو سطح مقاومت یا حمایت در نزدیکی یکدیگر یا در یک سطح مشابه

دوم: یک حرکت جعلی یا فیک برای جمع‌آوری استاپ بالا (یا پایین) در آن دو سطح مقاومت (یا حمایت) و در نهایت بازگشت قیمت به سمت ‌پایین (یا بالا) و ادامه‌ی ریزش (یا صعود)

  MPL در ساختار قیمت و پرایس اکشن RTM

زمانی که میان دو قله یا کف، فاصله‌ی قیمت بسیار بالا باشد، باعث افزایش خطر خواهد شد. این پوزیشن برای انجام معاملات چندان جذاب نیست اما برای رفع آن میبایست در الگوی QM دو قسمت جهت ترید مشخص نمود.

یکی از آنها QML یا QuasiModo Line می‌باشد که نشان میدهد در نخستین قله یا کفی که ایجاد میگردد باید در آن محدوده، پایه را به عنوان محدوده معامله مد نظر قرار داد.

اما دومین مورد MPL است که نشان دهنده‌ی بالاترین زیان و آسیب برای تریدرها می‌باشد و در واقع محدوده‌ی ایجاد قله یا کف دوم است. در این محدوده نیز پایه را میبایست تحت عنوان محدوده‌ی ترید مد نظر قرار داد.

قیمت اصولا عکس العملی به محدوده‌ی QML داده و در نتیجه باز گشته و عکس العمل بااهمیت و قطعی خود را به MPL خواهد داد. شاید بتوان این گونه گفت که QML و MPL شبیه به origin of engulf و source of engulf میباشند.

سخن پایانی:

در این مبحث آموختیم که MPL، آخرین مرحله‌ای است که خریداران و فروشندگان در آن واکنش نشان داده‌اند. معمولا به دو روش میتوان تشخیص داد که کدام MPL ملاک برگشت است. سطوح Mpl بااهمیت ترین قسمت بعد از پیدا نمودن QM بر روی چارت تلقی میگردد.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد