واگرایی در فاركس چيست؟ انواع واگرایی در تحلیل تکنیکال

 واگرایی در فاركس چيست

یکی از ساده ترین و شاید کاربردی ترین مباحثی که در تحلیل تکنیکال مطرح می شود را می توان بحث واگرایی ها دانست. واگرایی در فارکس، بازار ارزهای دیجیتال، بازار سهام و … اتفاق می افتد و به نام دایورجنس هم  آن را می شناسند.

 بسیاری از معامله گران استفاده از واگرایی در فارکس را به عنوان یکی از بهترین و در عین حال ساده ترین استراتژی ها در ترید خود می دانند. اما اصلا واگرایی چیست و چه انواعی دارد؟ اگر این سوال، سوال شما هم هست در ادامه و تا انتهای این مقاله از رایکا فارکس با ما همراه باشید تا با واگرایی و انواع آن بیشتر آشنا شوید.

برای عضویت رایگان در کانال VIP سیگنال فارکس فرم زیر را تکمیل کنید

سیگنال فارکس

منظور از واگرایی در فارکس چیست؟

واگرایی معادل فارسی کلمه دایورجنس (Divergence) است و در لغت به وضعیتی گفته می شود که در آن هر دو چیزی می توانند از یکدیگر متفاوت باشند. در این وضعیت تفاوت هایی که میان این دو چیز وجود دارد رفته رفته افزایش می باید. در فارکس هم واگرایی به همین مفهوم مورد استفاده قرار می گیرد.

شاید برایتان جالب باشد بدانید که پایه ثابت استراتژی خرید بسیاری از معامله گران بازار سرمایه همین واگرایی است. پس تا به اینجا متوجه شدید که واگرایی تا چه اندازه در بازارهای مالی حائز اهمیت بوده و کاربردی است.

 واگرایی در فارکس بیشتر مفهوم دوری را دارد و به این معناست که چارت قیمت یک سهم یا ارز و … خلاف جهت چارت اندیکاتور و یا هر دیتای دیگری که می خواهیم از آن استفاده کنیم حرکت می کند. به این تفاوت در سمت و سوی حرکت نمودارها واگرایی گفته می شود.

 وقتی واگرایی اتفاق می افتد یعنی بازار این قابلیت را دارد که با چرخش قیمت ها مواجه شود و هر آن این امکان هست که ترند فعلی بازار برعکس شود. واگرایی دارای انواع مختلفی است که در ادامه در مورد آنها هم صحبت خواهیم کرد.

سیگنال فارکس را به صورت رایگان م یتوانید در کانال تلگرام مجموعه رایکا فارکس دریافت کنید.

در مورد انواع واگرایی ها چه می دانید؟

انواع واگرایی در فارکس

در بخش قبلی با تعریف واگرایی در فارکس آشنا شدید و دانستید که هر زمان قیمت و اندیکاتور در یک جهت حرکت نکنند شاهد بروز واگرایی هستیم. واگرایی در تحلیل تکنیکال شامل دو نوع اصلی است: واگرایی معمولی و واگرایی مخفی. هر یک از این واگرایی ها خود در دو نوع مختلف هستند: واگرایی نزولی و واگرایی صعودی. پس چهار نوع مختلف واگرایی ها عبارت هستند از:

  1. واگرایی صعودی
  2. واگرایی نزولی
  3. واگرایی صعودی پنهان (مخفی)
  4. واگرایی نزولی پنهان (مخفی)

در ادامه با زبانی ساده به تشریح این 4 نوع مختلف از واگرایی ها می پردازیم، با ما همراه باشید.

  1. منظور از واگرایی صعودی چیست؟

نخستین مورد از انواع واگرایی در فارکس که به معرفی آن می پردازیم واگرایی صعودی بوده که از نوع معمولی است. این نوع واگرایی دقیقا نقطه مقابل واگرایی نزولی است که در ادامه به توضیح آن می پردازیم.

 وقتی قیمت یک سهام و یا ارز و سایر مواردی از این دست در چارت به نازلترین میزان خود می رسند می توانیم شاهد واگرایی صعودی باشیم. در چنین وضعیتی اندیکاتوری که شما از آن استفاده می کنید کف های بالاتری را برایتان به نمایش درمی آورد. بعد از اینکه در نمودار واگرایی صعودی مشاهده می کنیم این احتمال وجود دارد که قیمت با سرعت بالایی افزایش پیدا می کند.

  1. واگرایی نزولی چیست؟

یکی از انواع واگرایی هایی که در نمودارهای سهام و یا ارزها و … مشاهده می کنیم واگرایی نزولی معمولی است. در این نوع از واگرایی شاهد این هستیم که در نمودار قله هایی که به وسیله قیمت به وجود می آیند بالاتر هستند و از طرفی قله هایی که اندیکاتور برای شما به نمایش درمی آورد پایین تر هستند.

 بعد از این که یک واگرایی نزولی اتفاق می افتد شاهد حرکتی نزولی هستیم که با سرعت زیادی رخ می دهد. نکته مهم این است که علی رغم این که ما دیدی صعودی در قیمت داریم اما به ناگهان این اتفاق می افتد.

حال که با واگرایی های معمولی در نمودار آشنا شدید نوبت به واگرایی های مخفی می رسد که در بخش های بعدی به آنها خواهیم پرداخت.

  1. منظور از واگرایی صعودی پنهان (مخفی) چیست؟

نوع دیگر از واگرایی هایی که می توان در چارت های قیمتی آن را مشاهده کرد و پیدا کردن آن از واگرایی های منظم یا معمولی کار سخت تری است واگرایی های مخفی یا پنهان نام دارند. یکی از انواع واگرایی های مخفی واگرایی مخفی صعودی است که این واگرایی زمانی اتفاق می افتد که در چات قیمت پایین تر است و در عین حال اندیکاتور هم پایین ترین را به نمایش می گذارد. در این وضعیت ما واگرایی صعودی مخفی داریم.

  1. واگرایی نزولی پنهان (مخفی) چیست؟

از نظر ویژگی ها، واگرایی نزولی مخفی هم مشابه واگرایی صعودی مخفی است و البته نکته مهم این است که این اتفاقات همگی در جهت عکس اتفاق می افتند.زمانی ما می توانیم تایید کنیم که یک واگرایی پنهان نزولی رخ داده است که قیمت روی چارت بالاترین سطح که پایین تر است را نشان می دهد و در عین حال اندیکاتور سطحی را نشان می دهدکه بالاتر است.

الگوهای واگرایی در چه مواردی کاربرد دارند؟

هر یک از الگوهایی که در تحلیل تکنیکال روی چارت مشاهده شده و از آنها استفاده می شود کاربرد خاصی دارند. اگر در چارت شاهد واگرایی منظم یا معمولی باشیم می توانیم از آن برای پیش بینی کردن تغییراتی که برای قیمت در آینده اتفاق می افتد بهره ببریم. 

زمانی که واگرایی معمولی صعودی پیش می آید انتظاری که از بازار داریم این است که قیمت به حرکت نزولی و رو به پایین خود خاتمه داده و یک حرکت صعودی را شروع کند. هنگامی هم که شاهد واگرایی در فارکس از نوع نزولی معمولی هستیم منتظر لغو شدن حرکت صعودی و رو به بالای قیمت بوده و انتظار داریم یک حرکت نزولی به جای آن اتفاق بیفتد.

یک از موثرترین روش هایی که در تحلیل چارت ها به وسیله معامله گران حرفه ای مورد استفاده قرار می گیرد استفاده از واگرایی در فارکس است. چرا که این الگوها الگوهایی پیشرو هستند و پیش بینی می کنند که در آینده قرار است شاهد چه اتفاقاتی باشیم.

 در واقع واگرایی یک سیگنال است که به ما هشدار می دهد قیمت قرار است در آینده دستخوش چه تغییراتی شود. این کمک می کند پیش از آنکه یک حرکت جدید در چارت اتفاق بیفتد معامله گر از آن باخبر شده و با پیش بینی که می کند تصمیم بگیرد که قرار است چه حرکتی داشته باشد.

کدام اندیکاتورها برای تشخیص واگرایی قابل اعتماد هستند؟

یکی از سوالاتی که برای معامله گران آماتور پیش می آید این است که میان این همه اندیکاتور کدام یک اندیکاتور قابل اعتمادتری برای تشخیص واگرایی ها است؟ در زیر مهمترین و قابل اعتماد ترین اندیکاتورها برای تشخیص واگرایی را برای شما آورده ایم:

  1. تشخیص واگرایی به کمک اندیکاتور مکدی (MACD)

مکدی یکی از اندیکاتورهایی است که براساس میانگین متحرک کار می کند. در این اندیکاتور سیگنال قادر است به کمک یک نکته متقاطع تشخیص داده شود. به همین دلیل هم مکدی ویژگی ای دارد که از بازار عقب تر است و اتفاقاتی را نشان می دهد که قبل تر در بازار به وقوع پیوسته است.

 البته این مشخصه از مکدی تنها برای سیگنال متقاطع آن بوده و خطوط عملکردی آن پیشرو هستند. به کمک مکدی این توانایی را داریم که شرایط بازار به لحاظ زمانی را بررسی کرده و متوجه شویم چه زمانی خطوط آن به وضعیتی که ارزش خرید بیش از حد و یا ارزش بیش از حد فروش است نزدیک هستند.

 به جز این می توانیم به کمک ترکیب مکدی و واگرایی معاملات خود را در بازار انجام دهیم. هنگامی که بالای مکدی یا پایین آن با بالای قیمتی یا پایین آن در جهت عکس یکدیگر باشند آنگاه شاهد واگرایی هستیم و می توانیم از این سیگنال استفاده کنیم. پس بطور کلی ما قادر هستیم ورودی اولیه مان را با توجه به واگرایی مکدی گرفته و بعد سیگنال خرید یا فروش را با در نظر گرفتن به وجود آمدن یک تقاطع تایید نهایی کنیم.

  1. تشخیص واگرایی به کمک اسیلاتور استوکسیک

یکی دیگر از اندیکاتورهایی که برای تشخیص واگرایی در فارکس مورد استفاده قرار می گیرد اسیلاتور استوکستیک است. استوکستیک دو خط دارد که با هم متناوبا تعامل می کنند. ناحیه بالا و همینطور پایین این نشانگر منطقه های بیش از حد خرید و بیش از حد فروش هستند. علاوه بر این که به کمک این اسیلاتور می توانیم این مناطق را پیدا کنیم، قادر هستیم واگرایی را هم به کمک آن تایید کنیم. برای این وضعیت می بایست به دنبال نقطه ای باشیم که بین جهت قیمت و سمت پایین و یا بالای نمودار استوکستیک اختلاف وجود داشته باشد. با توجه به این که استوکستیک اسیلاتوری پویا است، در نتیجه واگرایی های بیشتری در مقایسه با مکدی به ما نشان می دهد.

RSI و باندهای بولینگر هم دیگر اندیکاتورهایی هستند که می توانیم برای تشخیص واگرایی از آنها استفاده کنیم.

پیشنهاد مطالعه: آموزش کار با اندیکاتور باند بولینگر 

جمع بندی

استراتژی های مختلفی برای تحلیل چارت ها و نمودارها در فارکس وجود دارد که یکی از ساده ترین و در عین حال کارآمدترین آنها استفاده از واگرایی در فارکس است. در این مطلب به شرح این استراتژی پرداخته ایم که امیدواریم برای شما مفید واقع شده باشد.

پیشنهاد برای مطالعه بیشتر:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد