آموزش اندیکاتور مک دی (MACD) و نحوه دریافت سیگنال فارکس

اندیکاتور مکدی

در صورتی که قصد دارید به طور جدی در بازار سرمایه مشغول به کار شوید یکی از اولین گام ها فراگیری تحلیل تکنیکال است. تحلیل تکنیکال از ابزارهای مختلفی استفاده می کند که یکی از آنها انواع اندیکاتورها هستند. اندیکاتور مک دی (MACD) یکی از پرکاربردترین اندیکاتورهایی است که تریدها در سیستم های معاملاتی شان از آن بهره می برند.

 از این اندیکاتور به ویژه برای حساب کردن قدرت یک روند، جهت یعنی صعودی و یا نزولی بودن آن و همچنین شتاب روند بهره گرفته می شود. در ادامه قصد داریم بیشتر در مورد این اندیکاتور صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

برای عضویت رایگان در کانال VIP سیگنال فارکس فرم زیر را تکمیل کنید

سیگنال فارکس

در مورد اندیکاتور مک دی چه می دانید؟

خط های اندیکاتور مک دی

مکدی یا MACD در واقع مخفف و حروف اول کلمه های Moving Average Convergence Divergence است. Convergence به مفهوم همگرایی و Divergence به معنی واگرایی است. پس در اندیکاتور مک دی ما با همگرایی و واگرایی مووینگ اوریج یا همان میانگین متحرک روبرو هستیم. 

از شاخص مکدی به عنوان ابزاری به منظور شناسایی میانگین های متحرک بهره گرفته می شود. این میانگین ها هر یک نشان می دهند که روند جدیدی داریم که می تواند صعودی و یا نزولی باشد. یکی از کاربردهایی که این اندیکاتور دارد امکان شناخت فرصت های مناسب برای ورود به یک سهم است. 

شما می توانید سهم مورد نظرتان را به کمک مکدی تحلیل کرده و فرصت های ورودی که این سهم به شما می دهد را پیدا کنید و از آنها بهره ببرید. به علاوه امکان تشخیص روند که می تواند صعودی، نزولی و یا رنج باشد هم به کمک این اندیکاتور قابل تشخیص است.

مکدی در قسمت پایینی نمودار قیمت نشان داده می شود و این موضوع یک مزیت برای این اندیکاتور به شمار می آید. چرا که تریدر می تواند به صورت لحظه ای تغییرات قیمت را با تغییرات مکدی مشاهده کرده و مقایسه کند. نمودار مربوط به مکدی دارای 3 قسمت مهم است که به شرح زیر هستند:

  •  خط مکدی که به آن MACD Line هم گفته می شود.
  • خط سیگنال که آن را به نام Signal Line هم می شناسند.
  • هیستوگرام مکدی که به نام MACD Histogram شناخته می شود. این نمودار حول خطی افقی – یا بهتر است بگوییم محوری افقی- رسم می شود که به این محور خط مبنا گفته می شود.

در ادامه به توضیح کوتاهی در مورد هر یک از اجزای این اندیکاتور میپردازیم، با ما همراه باشید.

خط MACD چیست؟

 مکدی لاین یا همان خط مکدی به خطی گفته می شود که تفاوت میان دو میانگین متحرک نمایی را نشان می دهد. در واقع در مکدی ما یک میانگین متحرک نمایی داریم که بلند مدتی است و دوره آن بیست و شش روزه است. یک میانگین متحرک نمایی دیگر هم داریم که کوتاه مدتی بوده و دوره ان دوازده روزه است. خط مکدی تفاوت این دو میانگین متحرک نمایی را محاسبه کرده و سپس آن را به نمایش در می آورد. به کمک این خط تحلیلگر قادر است جهت روند یک سهم را تشخیص دهد. در نمایش اندیکاتور مک دی این خط معمولا به رنگ آبی است.

مطلب مرتبط: آموزش اندیکاتور مووینگ اوریج (Moving Average) یا میانگین متحرک

در مورد خط سیگنال چه می دانید؟

جز دیگر اندیکاتور مورد بحث یعنی مکدی خط سیگنال نام دارد. به کمک خط سیگنال تریدر می تواند تشخیص دهد که روند در حال عوض شدن است. این خط در واقع باز هم یک میانگین متحرک نمایی است که دوره آن 9 روزه است. در نمودار مکدی معمولا خط سیگنال را با رنگ قرمز به نمایش درمی آید.

آیا می دانید نمودار هیستوگرام  اندیکاتور مکدی چیست؟

و در نهایت آخرین بخش از اندیکاتور مک دی را نمودار هیستوگرام تشکیل می دهد. این نمودار حاصل تفاوتی است که خط مکدی با خط سیگنال دارد. هر قدر که سرعت حرکت برای قیمت یک سهم افزایش داشته باشد میله های نمودار هیستوگرام هم افزایش پیدا می کنند. عکس این موضوع هم درست است، یعنی زمانی که سرعت حرکت برای قیمت یک سهم کاهش پیدا می کند، میله های این نمودار هم به تبع آن کاهش پیدا می کنند.

نکته ای که باید در مورد میانگین های متحرکی که در این اندیکاتور از آنها استفاده می شود بدانید این است که برای هر دوی آنها از قیمت های پایانی و یا همان قیمتی که کندل با آن بسته می شود بهره گرفته می شود. 

نکته بعدی هم این است که به طور کلی خط مکدی در این اندیکاتور به نام خط سریع تر معروف تر بوده و در مقابل هم خط سیگنال را خط کندتر به شمار می آورند. یکی از مورد مهمی که در مورد مکدی خواهید شنید اعداد طلایی آن هستند.

 این اعداد طلایی همان روزهای پیش فرضی هستند که در این اندیکاتور از آنها استفاده می شوند و عبارت هستند از: 12 و 26. در واقع اعداد طلایی اعدادی هستند که استاندارد بوده و بیشتر تریدرها از انها استفاده می کنند. اما شما به عنوان یک تریدر مختارید که از هر ترکیب و عددی به منظور محاسبه مکدی خودتان بهره بگیرید.

سیگنال های اندیکاتور مک دی

یکی از کاربردهای مهم برای مکدی را می توان شناسایی و تشخیص نقطه ورود به یک سهم و یا خروج از آن معرفی کرد. بسیاری از تحلیلگران هم دقیقا به همین منظور از مکدی استفاده می کنند. اما چگونه؟ در صورتی که خط مکدی و خط سیگنال به هم برخورد کرده و از یکدیگر رد شوند گفته می شود که یک تقاطع مکدی یا مکدی متقاطع اتفاق افتاده است. 

استراتژی متقاطع درا ندیکاتور MACD

در چنین شرایطی اگر قطع شدن سیگنال لاین به وسیله مکدی لاین به طرف بالا باشد آنگاه می گوییم که این یک سیگنال خرید بوده و در نقطه مناسب ورود می بایست اقدام به خرید کنیم. در شرایط عکس این وضعیت یعنی زمانی که قطع شدن خط سیگنال به وسیله خط مکدی به طرف پایین باشد آنگاه سیگنال فروش سهم صادر شده و تریدر در نقطه خروج مناسب اقدام به این کار خواهد کرد. 

حال اگر بخواهیم این تحلیل اعتبار بیشتری داشته باشد می توانیم آن را با نمودار هیستوگرام هم ترکیب کنیم. به این شکل که اگر سیگنال خرید زمانی صادر شده باشد که هیستوگرام در فاز منفی خود باشد –در واقع زیر خط صفر باشد- آنگاه تحلیل ما از اعتبار بیشتری برخوردار بوده و راحت تر می توانیم به آن تکیه کنیم. در مقابل هم زمانی که سیگنال فروش صادر می شود اگر هیستوگرام در فاز مثبت خود یعنی بالای خط صفر باشد تحلیل ما معتبرتر بوده و سیگنال قوی محسوب می شود. 

یکی دیگر از مواردی که می تواند به اعتبار تحلیل بیفزاید طول نوارهای هیستوگرام هستند. به این شکل که هر چقدر این نوارها طول بیشتر و بلندتری داشته باشند سیگنال هایی که از مکدی می گیریم معتبرتر و قوی تر هستند.

یکی از مواردی که می توانید به کمک آن در فارکس موفق شوید استفاده از سیگنال فارکس است. مجموعه رایکا فارکس به صورذت رایگان سیگنال فارکس را در کانال تلگرام خود ارائه می دهد.

واگرایی در اندیکاتور مکدی

نمونه ای از واگرایی در اندیکاتور مک دی

یکی از مباحث مهمی که برای مکدی مطرح می شود بحث واگرایی ها در این اندیکاتور است. مکدی همانطور که می دانید یک اسیلاتور است و با توجه به این که این دست اندیکاتورها از نمودار قیمت مجزا هستند لذا می توانند با این نمودار تشکیل یک واگرایی بدهند. 

مطلب مرتبط: واگرایی در فاركس چيست؟ انواع واگرایی در تحلیل تکنیکال

واگرایی مکدی وقتی اتفاق می افتد که نمودار قیمت یک الگوی متضاد با خط مکدی به وجود بیاورد. در واقع واگرایی در این اسیلاتور زمانی رخ می دهد که قیمت در جهتی متضاد با خط مکدی شروع به حرکت کند. در چنین شرایطی انتظار می رود جهت حرکت قیمت عوض شده و معکوس گردد. واگرایی که در این اندیکاتور مشاهده می شود به دو شکل است:

  1. 1. واگرایی معمولی

واگرایی معمولی که به آن Regular Divergence هم گفته می شود با علامت RD نشان داده می شود. واگرایی معمولی دو مدل دارد: مثبت و منفی. واگرایی معمولی مثبت یا RD+ عموما در یک ترند نزولی دیده می شود و ان را به عنوان یک سیگنال ورود در نظر می گیرند. واگرایی معمولی مثبت وقتی اتفاق می افتد که در مکدی شاهد دو کف افزایشی بوده و در نمودار قیمت کف کاهشی ببینیم.

 واگرایی معمولی منفی یا RD- هم دقیقا عکس این جریان است. یعنی اندیکاتور دو سقف پشت سر هم آن هم به صورت کاهشی را نشان داده و در مقابل نمودار قیمت هم سقف افزایشی از خود به نمایش بگذارد. این نوع واگرایی را بیشتر در آخر روندهای صعودی مشاهده می کنیم و سیگنالی که از آن دریافت می کنیم سیگنال خروج است.

  1. 2. واگرایی مخفی یا پنهان

واگرایی مخفی یا پنهان که به نام Hidden Divergence یا HD هم شناخته می شود نیز مانند واگرایی معمولی دو نوع مثبت و منفی دارد. واگرایی مخفی مثبت که به صورت HD+ هم نشان داده می شود زمانی اتفاق می افتد که کف نمودار قیمت افزایشی بوده ولی در اندیکاتور شاهد کف کاهشی هستیم. این نوع از واگرایی را می توانیم در ترندهای صعودی مشاهده کنیم و اطلاعاتی که از آن دریافت می کنیم می تواند ادامه پیدا کردن این روند صعودی باشد. 

واگرایی منفی یا HD- هم وقتی اتفاق می افتد که سقف کاهشی را در قیمت شاهد باشیم و برخلاف آن در اندیکاتور سقف افزایشی ببینیم. این نوع واگرایی در ترندهای نزولی مشاهده می شود و نشان می دهد که این روند کماکان پابرجا بوده و ادامه خواهد داشت.

جمع بندی

یکی از اندیکاتورهایی که تحلیلگران از آن استفاده زیادی می کنند اندیکاتور مک دی نام دارد. در این مقاله به بررسی این اندیکاتور پرداخته ایم و سیگنال هایی که از آن دریافت می شود را مورد بررسی قرار دادیم.

 

برای مطالعه بیشتر:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد