آموزش اندیکاتور ویلیامز + استراتژی سیگنال گیری

اندیکاتور ویلیامز

اندیکاتور ویلیامز (Williams)

در بازار سرمایه روش های گوناگونی برای سود کردن و معامله گری وجود دارد. استفاده از تحلیل تکنیکال، تحلیل فاندامنتال، پرایس اکشن و بسیاری روش های دیگر نمونه ای از آن هستند. در تحلیل تکنیکال که بسیاری از تردیدرها به آن مسلط هستند شیوه های مختلفی برای ترید و تحلیل وجود دارد که یکی از آنها اندیکاتورها هستند. اندیکاتورها انواع مختلفی دارند و هر یک به گونه ای کار می کنند و برای هدفی خاص طراحی شده اند. در این مطلب قصد داریم در مورد اندیکاتور ویلیامز (Williams) که به نام اندیکاتور R% و یا Williams Percent Range هم شناخته می شود صحبت کنیم و به بررسی آن بپردازیم. 

اگر شما هم علاقمند به یادگیری تحلیل تکنیکال و انواع اندیکاتورهای مورد استفاده در آن هستید در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با اندیکاتور ویلیامز آشنا شوید.

برای عضویت رایگان در کانال VIP سیگنال فارکس فرم زیر را تکمیل کنید

سیگنال فارکس

در مورد اندیکاتور ویلیامز (Williams) چه می دانید؟

اندیکاتور ویلیامز (Williams) یکی از اندیکاتورهایی در تحلیل تکنیکال است که به وسیله لری ویلیامز طراحی و ابداع شده است. این اندیکاتور یک نوع اسیلاتور است که محدوده ای که مشخص می کند بین صفر تا صد است. این اندیکاتور را معمولا به نام دامنه درصد ویلیامز هم می شناسند.

 یکی از موارد استفاده ای که برای اندیکاتور ویلیامز مطرح می شود مشخص کردن شرایطی است که سهم در وضعیت اشباع خرید و یا در وضعیت اشباع فروش باشد. به علاوه کاربرد دیگر این اسیلاتور را می توانیم پیدا کردن نقطه ورود به یک سهم و یا خروج از آن عنوان کنیم. از نظر عملکردی تحلیل گران معمولا اندیکاتور دامنه درصد ویلیامز را بسیار شبیه به اندیکاتور استوکاستیک می دانند و حتی روش استفاده از آنها هم مشابه یکدیگر هستند. 

کاری که دامنه درصد ویلیامز انجام می دهد به این شکل است که قیمتی که سهم روی آن بسته می شود را با یک دوره زمانی مشخص که عموما و به صورت استاندارد 14 کندل استیک است مورد مقایسه قرار می دهد.

چطور اندیکاتور ویلیامز (Williams) را به چارت اضافه کنیم؟

اگر می خواهید از اندیکاتور دامنه درصد ویلیامز استفاده کرده و آن را به نمودار سهام موردنظرتان در متاتریدر بیفزایید می بایست به شرح زیر عمل کنید:

  •   ابتدا وارد متاتریدر شوید. سپس از منوی بالایی آن گزینه insert را انتخاب کرده و روی آن کلیک کنید.
  •   حال از زیرمنوهای باز شده گزینه indicators را انتخاب کنید.
  •   باز هم یک زیرمنو برای شما باز می شود که باید از میان گزینه های موجود Oscillators را انتخاب کنید.
  •   در ادامه هم مجدد وارد یک زیرمنو می شوید که اسیلاتورهای مختلف مانند استوکاستیک، مکدی، مومنتوم و … در آن هستند. آخرین گزینه ای که به نمایش درآمده است اسیلاتور Williams’ Percent Range است. روی آن کلیک کنید تا انتخاب شود.
  •   حال یک پنجره روی صفحه تان باز می شودکه در آن امکان مشخص کردن دوره ی این اندیکاتور و رنگ آن را به شما می دهد. هر تغییری که دوست دارید روی استانداردهای ویلیامز پیاده سازی کرده و سپس آن را سیو کنید.
  •   حال می توانید این اندیکاتور را مشاهده کرده و از آن برای تحلیل سهم هایتان بهره ببرید.

مطلب مرتبط: آموزش اندیکاتور استوکاستیک + تکنیک های سیگنال گیری

از اندیکاتور ویلیامز چه اطلاعاتی به دست می آید؟

هر یک از اندیکاتورها اطلاعات مختلفی به شما می دهند که می توانید برای تجزیه و تحلیل سهم ها از آنها استفاده کنید. اندیکاتور ویلیامز (Williams) اسیلاتوری است که دامنه نوسان آن از صفر شروع شده و تا صد ادامه پیدا می کند. اطلاعاتی که از این اندیکاتور به دست می آوریم این است که مقدار تفاوتی که در قیمت سهم در حال حاضر وجود دارد را نسبت به بیشترین قیمتی که سهم مورد نظر در 14 دوره قبلی محاسبه کرده و به نمایش درمی آورد.

 در صورتی که اندیکاتور ویلیامز اعداد بین صفر تا منفی بیست را نشان دهد معامله گر متوجه می شود بازار در حال حاضر در وضعیت اشباع خرید قرار دارد. در صورتی که این اندیکاتور در بازه ی منفی هشتاد تا صد در حال نوسان باشد معامه گر خواهد فهمید که بازار در حال حاضر در رنج اشباع فروش قرار گرفته است.

حال اگر دامنه درصد ویلیامز زیر عدد منفی هشتاد باشد و در عین حال متقاطع با خط مورد نظر به طرف بالا باشد اطلاعاتی که به دست می آوریم این است که ممکن است یک ترند جدید شروع شود که صعودی نیز هست. در نقطه مقابل هم در صورتی که اندیکاتور R% وارد ناحیه اشباع خرید شده باشد یعنی بالاتر از خط منفی بیست قرار گرفته باشد و در عین حال خط مورد نظر را رو به طرف پایین قطع کند این احتمال وجود دارد در بازار یک ترند جدید آغاز شود و این ترند هم نزولی باشد.

مطلب مرتبط: آموزش اندیکاتور مک دی (MACD) و نحوه دریافت سیگنال فارکس

چطور قدرت بازار را با اندیکاتور دامنه درصد ویلیامز به دست آوریم؟

یکی دیگر از اطلاعاتی که می توانیم از اندیکاتور ویلیامز به دست آوریم تخمین قدرت بازار است که به آن مومنتوم هم گفته می شود. اگر بخواهیم یک مثال در این رابطه بزنیم به این شکل بیان می کنیم که: در یک ترند صعودی که قدرت بالایی هم داشته باشد بازار دفعات متوالی وارد ناحیه منفی بیست و یا بالاتر از آن شده و از ان هم رد می شود. در صورتی که در این وضعیت اسیلاتور ما به سمت پایین حرکت کند و قادر نباشد که مجددا وارد ناحیه منفی بیست شود یعنی قدرت خریدار در بازار ضعیف شده است و احتمال این که شاهد یک سقوط قیمت بسیار شدید باشیم بسیار زیاد است. در ادامه هم اگر اسیلاتور نتواند مجددا به این ناحیه سقوط کند یعنی قدرت ترند نزولی پیش رو در حال کم شدن بوده و ممکن است خیلی زود روند بازار عوض شده و قیمت ها گادر صعودی به خود بگیرند.

یکی از نکته های مهمی که در مورد اندیکاتور دامنه درصد ویلیامز مطرح می شود این است که اگر سطوح اشباع چه در فروش و چه در خرید مشاهده کردید به این معنی نیست روند بازار در آینده نزدیک تغییر کند. بلکه سطوح اشباع فقط  به تحلیلگر کمک می کنند که قدرت ترند جاری را تشخیص دهد. مثلا وقتی شاهد روند نزولی هستیم و اسیلاتور دامنه درصد ویلیامز به ناحیه اشباع فروش وارد می شود تنها یک تاییدیه در اختیار داریم روند نزولی جاری قدرتمند است و تمام. نکته دیگری که در رابطه با این اندیکاتور وجود دارد این است که تحلیلگر نباید از سیگنال هایی که این از آن به دست می آید به تنهایی بهره ببرد. چرا که درصد بالایی از سیگنال های صادر شده به وسیله اندیکاتور دامنه درصد ویلیامز فیک و کاذب هستند.

برای دریافت سیگنال فارکس رایگان کافی است که عضو کانال مجموعه رایکا فارکس شوید. به صورت روزنانه سیگنال های اسکلپ طلا را دریافت میکنید.

سیگنال های به دست آمده از اندیکاتور ویلیامز

به کمک اندیکاتور ویلیامز (Williams) می توانیم سیگنال های مختلفی بگیریم که به شرح زیر هستند:

مشخص کردن ناحیه های اشباع فروش و یا خرید:

یکی از کاربردهای اندیکاتور دامنه درصد ویلیامز تعیین نواحی اشباع خرید و فروش است. اگر این اندیکاتور در ناحیه بین صفر تا منفی بیست قرار بگیرد یعنی سهم مورد نظر در ناحیه اشباع خرید قرار گرفته است. در مقابل هم اگر این اندیکاتور وارد محدوده بین منفی هشتاد تا منفی صد باشد یعنی سهم به منطقه اشباع فروش وارد شده است. به کمک این نواحی می توانیم ترند کلی بازار را متوجه شده و بعد از آن از سیگنال هایی که در جهت ترند اصلی هستند برای معامله استفاده کرد به این شکل که:

*در ترندهای صعودی و زمانی که اسیلاتور ویلیامز از ناحیه اشباع فروش بیرون آمده باشد می توانیم یک سیگنال قوی برای خرید پیدا کنیم.

*در ترندهای نزولی هم زمانی که سهم از ناحیه اشباع خرید خروج بزند آنگاه شاهد یک سیگنال معتبر برای فروش هستیم.

نقاط بازگشت روند:

یکی دیگر از کاربردهایی که برای اندیکاتور ویلیامز (Williams) مطرح می شود نقاط بازگشت روند هستند. این کار هم به کمک ناحیه های اشباع خرید و فروش انجام می شود. وقتی که معامله گر مطمئن شود روند دارد عوض می شود آنگاه وی می تواند وارد یک معامله جدید شود. اما چطور؟ به صورت زیر:

*در صورتی که اسیلاتور دامنه درصد ویلیامز بتواند خط منفی هشتاد را به طرف بالا بشکند و و به علاوه از ناحیه اشباع فروش هم بیرون آمده باشد و در ادامه هم خط منفی پنجاه را به شکلی که شیب خط صعودی باشد بشکند آنگاه به این نتیجه می رسیم که سیگنال خرید از سوی این اسیلاتور صادر شده است.

*در صورتی که اندیکاتور ویلیامز در داخل ناحیه اشباع فروش قرار گرفته باشد و به صورت نزولی حرکت کند یعنی خط مربوط به منفی بیست را به طرف پایین بشکند آنگاه وقتی که اندیکاتور از از ناحیه اشباع خرید خارج شود و در ادامه هم خط منفس پنجاه را به صورتی که شیب آن نزولی باشد قطع کند پس می توانیم یک سیگنال فروش از این اندیکاتور دریافت کنیم.

جمع بندی

یکی از اندیکاتورهایی که در نقش اسیلاتور بوده و کاربردهای زیادی  دارد اندیکاتور ویلیامز (Williams) یا دامنه درصد ویلیامز است. این اندیکاتور در یک ناحیه صفر تا 100 نوسان می کند و می توان از آن در جاهای مختلفی استفاده کرد. از جمله کاربردهای این اندیکاتور می توان به تعیین نواحی اشباع خرید و فروش و همینطور مشخص کردن نقطه هایی که روند در آنها برمی گردند اشاره کرد. امیدواریم که از این مطلب استفاده برده باشید.

 

برای مطالعه بیشتر:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد