آموزش اندیکاتور ايچيموكو و نحوه سیگنال گیری از آن در فارکس

در بازارهای مالی هر کس با استراتژی خاص خود به کسب سود می پردازد. اندیکاتورها یکی از ابزارهایی هستند که بسیار کمک کننده هستند و هر فرد با توجه به استراتژی که دارد از انها بهره می گیرد. یکی از پرکاربردترین اندیکاتورهایی که در تحلیل تکنیکال مورد استفاده قرار می گیرد اندیکاتور ايچيموكو است. 

مزیت بزرگی که می توان برای ایچیموکو قائل بود قطعا نگاه آن به آینده و همینطور بررسی روند آینده است. در ادامه قصد داریم شما را با این اندیکاتور بیشتر آشنا کنیم، پس با ما همراه باشید.

برای عضویت رایگان در کانال VIP سیگنال فارکس فرم زیر را تکمیل کنید

سیگنال فارکس

در مورد اندیکاتور ايچيموكو چه می دانید؟

اندیکاتور ايچيموكو که با نام ابر ایچی یا ichimoku cloud هم شناخته می شود در حال حاضر یکی از حائز اهمیت ترین سیستم های معاملاتی است که به وسیله تریدرها مورد استفاده قرار می گیرد. نخستین بار این اندیکاتور به وسیله ژاپنی ها به وجود آمده و مورد استفاده قرار گرفت.

با توجه به این که به کمک ایچیموکو قادر هستیم آینده یک سهم را مورد بررسی قرار داده و پیش بینی کنیم، این اندیکاتور بسیار مورد توجه است و بسیاری از تریدرها آن را در سیستم معاملاتی شان می گنجانند.

 به علاوه ایچیموکو در دوره های زمانی مختلف هم بسیار کاراست علی الخصوص در تایم فریم های هفتگی و یا دقیقه ای. معنای لغوی این اندیکاتور در زبان ژاپنی به وجود آوردن تعادل در یک نگاه است. ابر ایچیموکو با توجه به شکل مشخص و منحصر به فردی که دارد به تریدر کمک می کند که در همان آن تشخیص دهد روند سهام مورد نظر صعودی است یا نزولی؟ به همه اینها اضافه کنید کاربرد مهم ایچیموکو را که با درصد بالایی از اطمینان تشخیص می دهد که مقاومت و همینطور حمایت سهم مورد نظر کدام نقطه است.

از جمله کاربردهای دیگری که ایچیموکو در تحلیل تکنیکال دارد می توانیم به تشخیص ترند لاین یا همان خط روند، اندازه گیری شتاب روند مورد نظر و در نهایت صادر کردن سیگنال های ورود به سهم و یا خروج از آن اشاره کنیم. همانطور که کمی قبل هم گفتیم این اندیکاتور یکی از چندین اندیکاتور محدودی است که می تواند تا میزان زیادی روند سهم را در آینده هم مورد بررسی قرار داده و آن را آنالیز کند.

مطلب مرتبط: آموزش اندیکاتور مووینگ اوریج (Moving Average) یا میانگین متحرک

ایچیموکو از چه اجزایی تشکیل شده است؟

یکی از مهمترین مواردی که در بررسی اندیکاتورها باید به آن توجه داشته باشید اجزای تشکیل دهنده آنها هستند. اندیکاتور ايچيموكو از 5 خط تشکیل شده است که دو خط آن ابر ایچیموکو را به وجود می آورند. این خط ها یک میانگین با دوره تناوب 9، یک میانگین با دوره تناوب 26، یک میانگین از دو خط قبلی، یک میانگین با دوره تناوب 50 و چیکو -به مفهوم دره ای با عمق کم- از قیمت سهام مورد نظر می باشند. در زیر به شرح کاملی از اجزای تشکیل دهنده این اندیکاتور و فرمول آن می پردازیم، با ما همراه باشید.

آیا می دانید تنکانسن چیست؟

تنکاسن در اندیکاتور ايچيموكو
نمودار تنکاسن در اندیکاتور ايچيموكو

تنکانسن که آن را به نام کانورژن لاین یا خط تبدیل هم می شناسند به این شکل محاسبه می شود که میانگین بیشترین قیمت سهام در بالاترین حالت آن و کمترین قیمت سهام در پایین ترین قیمت آن محاسبه می شود. این محاسبه برای 9 دوره قبلی مورد محاسبه قرار می گیرد. در واقع فرمول محاسبه تنکانسن به شرح زیر است:

2/ (کمترین قیمت پایین برای 9 دوره آخر + بیشترین قیمت بالا برای 9 دوره آخر) = تنکانسن

یکی از مهمترین نکته هایی که در مورد تنکانسن وجود دارد این است که این مقدار دارای برخی تفاوت ها با میانگین متحرک ساده و همینطور میانگین متحرک نمایی است. شاید بتوان مهمترین این تفاوت ها را در نوسان کمتری دانست که میانگین های متحرک هم نمایی و هم ساده- در مقایسه با تنکانسن تجربه خواهند کرد.

اگر سهم مورد نظر شما در ترند صعودی خود قرار داشته باشد تنکانسن به عنوان یک خط حمایتی عمل می کند و در مقابل در زمانی که سهم گارد نزولی دارد و ترند آن هم نزولی است این خط به عنوان یک مقاومت ایفای نقش می کند.

مطلب مرتبط: اسمارت مانی چیست؟ آموزش استراتژی Smart Money

در مورد خط کیجونسن چه می دانید؟

کیجونسن در اندیکاتور ایچیموکو
نمودار کیجونسن در اندیکاتور ایچیموکو

این خط در اندیکاتور ايچيموكو به عنوان بیس لاین یا همان خط پایه به حساب می آید. نحوه محاسبه آن هم به این شکل است که مانند کیجونسن ما به میانگینی از بیشترین قیمت بالا و کمترین قیمت پایین نیاز داریم، منتها این دفعه محاسبه برای 26 دوره قبل انجام خواهد شد. درست مانند تنکانسن، کیجونسن هم می تواند در هر تایم فریمی مورد استفاده قرار بگیرد. در زیر فرمول محاسبه کیجونسن را مشاهده می کنید:

2/ (کمترین قیمت پایین برای 26 دوره آخر + بیشترین قیمت بالا برای 26 دوره آخر) = کیجونسن

اگر بخواهیم ساده تر بگوییم کیجونسن نشان می دهد که تعادل قدرت میان فروشندگان سهام و خریداران آن به چه شکل بوده است. اگر قیمت سهام مورد نظر در 26 دوره ماقبل در یک بازه به صورت نوسانی باشد، آنگاه نقطه میانی این بازه ذکر شده قیمت تعادلی را برای ان سهم نشان خواهد داد.

 به طور کلی کیجونسن به نوسان هایی که در قیمت اتفاق می افتد حساس تر بوده و از خود واکنش سریع تری نشان می دهد. اگر خط کیجونسن زیر قیمت باشد یعنی روند صعودی است. در مقابل هم اگر قیمت ها زیر خط کیجونسن قرار بگیرند تشخیص می دهیم که روند نزولی است. کیجونسن می تواند به عنوان یک حمایت بسیار قدرتمند در ترندهای صعودی و یک مقاومت قوی هم برای قیمت ها در ترندهای نزولی به حساب بیاید.

آیا می دانید سنکو A چیست؟

سنکو A به میانگینی گفته می شود که از دو خط تنکانسن و کیجونسن می گیریم. سنکو A خطی در ایچیموکو است که می تواند 26 روز آینده را برای ما پیش بینی نماید. فرمول محاسبه این مقدار به شرح زیر است:

A 2/ (کیجونسن + تنکانسن) = فرمول محاسبه سنکو

اگر سنکو A در حال بیشتر شدن باشد آنگاه نتیجه میگیریم که سهم مورد نظر در یک روند قیمتی صعودی قرار گرفته است. حالت عکس این موضوع هم صادق است. یعنی وقتی سنکو A رو به کاهش میرود شاهد ترند نزولی در قیمت سهام مورد نظر هستیم.

در مورد سنکو B چه می دانید؟

اگر بخواهیم 26 روز آتی را برای کی سهم مورد پیش بینی قرار دهیم می توانیم از سنکو B در اندیکاتور ايچيموكو بهره ببریم. سنکو B به میانگینی گفته می شود که از بیشترین قیمت سهام و کمترین قیمت سهام در 52 روز گذشته به دست می آوریم. در واقع فرمول این مقدار به شرح زیر محاسبه می شود:

2/ (بالاترین قیمت در 52 وز گذشته + پایین ترین قیمت در 52 روز گذشته) = فرمول محاسبه سنکو B

اگر این مقدار به صورت افزایشی باشد ما شاهد ترند صعودی برای سهم مورد نظرمان هستیم. برخلاف این وضعیت هم به ما نشان می دهد که روند سهم نزولی است. درست مانند سنکو A، از سنکو B هم می توانیم به عنوان یک حمایت و یا مقاومت در ترندهای صعودی و نزولی استفاده کنیم.

تفاوت میان سنکو A و B در این است که سنکو A حساس تر بوده و سریع تر از خود واکنش نشان می دهد. از این موضوع هم برای تشخیص روند قیمت سهام می توانیم استفاده کنیم. به این شکل که اگر سنکو A بالاتر از سنکو B باشد ترند تشخیص داده شده صعودی است و بالعکس.

ابر کومو چه نقشی در تحلیل با اندیکاتور ايچيموكو دارد؟

مهمترین قسمت تشکیل دهنده ایچیموکو همین کومو است که آن را به نام ابر هم می شناسند. به فضایی که میان دو خط سنکو به وجود می آید ابر و یا همان کومو گفته می شود. یکی از معتبرترین نقاط یا بهتر بگوییم نواحی حمایتی و یا مقاومتی دقیقا همین ابر و یا کومو است. اما چگونه از این مشخصه برای تحلیل استفاده می کنیم؟ تحلیل ابر به شکل زیر انجام می شود:

 وقتی تنکانسن بالاتر از کیجونسن قرار می گیرد و در عین حال هر دو این خط ها به شکل همزمان بالای ابر کومو هستند متوجه می شویم که  احتمال این که سهام مورد نظر روند صعودی را در پیش بگیرد بسیار بالا است. پس ما این وضعیت را یک سیگنال بای (خرید) به حساب آورده و اقدام به این کار در نقطه ورود درست می کنیم.

اگر خط کیجون بالاتر از تنکانسن باشد و هر دوی این خط ها به شکل همزمان زیر ابر کومو قرار بگیرند آنگاه درمی یابیم که احتمال پیش گرفتن روند نزولی برای سهم بالا است. این یک سیگنال سل (فروش) تلقی می شود و معامله گر با توجه به سیستم معاملاتی اش در زمان درست و نقطه مناسب از سهم خارج می شود.

اگر قیمت داخل ابر باشد و یا در وسط آن قرار بگیرد بهترین کار این است که دست نگه دارید و هیچ پوزیشنی اعم از خرید و یا فروش نداشته باشید.

برای اینکه بتوانید به بهترین شکل در فارکس به درامد برسید میتوانید از سیگنال فارکس استفاده کنید که به صورت رایگان در کانال VIP  مجموعه رایکا فارکس ارائه می شود.

چیکو در ایچیموکو

چیکو اندیکاتور ایچیموکو

در زبان ژاپنی معنای لغوی چیکو دره با عمق کم است. در تحلیل تکنیکال چیکو به خطی گفته می شود که قیمت سهم در حال حاضر را با قیمت آن در 26 روز گذشته مورد بررسی قرار داده و با آن قیاس می کند. با بررسی خط چیکو ما می توانیم متوجه دو نکته مهم شویم:

  1. آیا بازار در حال حاضر روند مشخصی دارد؟
  2. قدرت روند تشخیص داده شده چه اندازه است؟

اما چطور می توانیم خط چیکو را تحلیل کنیم؟ در زیر به این موضوع پرداخته ایم:

    در صورتی که چیکو از قیمت 26 روز گذشته بالاتر باشد مشخص می شود که سهم روند صعودی دارد و در غیر این صورت روند تشخیص داده شده برای سهم نزولی است.

در صورتی که از کف چیکو و یا سقف آن خطی به صورت افقی بکشیم، می توانیم حمایت و مقاومت های قدرتمند سهم مذکور را در اختیار داشته باشیم.

جمع بندی

اگر قرار است در بازارهای مالی فعالیت داشته باشید در گام نخست باید یک پلن معاملاتی و یک استراتژی داشته باشید. تحلیل تکنیکال دارای اندیکاتورهای مختلفی است که اندیکاتور ايچيموكو یکی از بهترین ها و محبوب ترین ها به شمار می آید. 

این اندیکاتور از 5 خط مختلف تشکیل شده است که هر کی از آنها میانگین هایی با دوره های متفاوت هستند و می توانیم به کمک آنها حمایت و مقاومت های سهم مورد نظر را مشخص کنیم. به علاوه با کمک این اندیکاتور قادر به تشخیص نوع روند سهم هم خواهیم بود و می توانیم از آن سیگنال های ورود و یا خروج نیز بگیریم. 

 

برای مطالعه بیشتر:

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد