اندیکاتور پارابولیک سار چیست؟ چگونه از آن سیگنال بگیریم؟

اندیکاتور پارابولیک سار

در تحلیل بازارهای مالی ابزارهای مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند که اندیکاتورها یکی از معروف ترین آنها هستند. اندیکاتورهای مختلفی برای کسب سود از بازار سهام وجود دارند که پارابولیک سار (Parabolic SAR) یکی از آنها است. 

پارابولیک سار به وسیله ولز وایلدر طراحی شد و معمولا به منظور گرفتن تاییدیه برای نوع روند یعنی صعودی یا نزولی بودن آن و همینطور پیدا کردن نقطه های بازگشت سهم از آن بهره گرفته می شود. در ادامه کمی بیشتر در مورد این اندیکاتور یاد می گیریم، با ما همراه باشید.

در مورد اندیکاتور پارابولیک سار (Parabolic SAR) چه می دانید؟

اندیکاتور پارابولیک سار در چارت

هر اندیکاتور روش های منحصر بفرد خود را برای کار دارد و اندیکاتور پارابولیک سار هم از این قاعده مستثنی نیست. روشی که این اندیکاتور از آن بهره می گیرد شیوه توقف و بازگشت است که آن را به نام Stop and Reverse می شناسند.

 اگر حرف های اول کلمات این روش را کنار هم بگذاریم کلمه SAR به دست می آید و نشان می دهد که اندیکاتور پارابولیک سار از چه روشی بهره می گیرد. نام فارسی که برای این اندیکاتور در نظر گرفته اند “توقف و بازگشت سهموی” است. 

پارابولیک سار بر روی نمودار سهام به شکل نقطه های متوالی به نمایش درمی آید که بالا یا پایین خط نمودار چارت هستند. زمانی که سهم در ترند صعودی قرار داشته باشد نقطه های اندیکاتور پارابولیک سار پایین تر از چارت قیمت سهم مورد نظر ظاهر می شوند. در مقابل هم ترند نزولی است که وقتی سهم در چنین وضعیتی باشد نقطه های پارابولیک سار (Parabolic SAR) بالاتر از چارت قیمت به نمایش درخواهند آمد. 

نکته مهمی که در مورد این اندیکاتور وجود دارد این است که می بایست از آن در بازارهایی بهره ببرید که دارای روند باشند. در صورتی که در بازارهای بدون روند از پارابولیک سار استفاده کنید احتمال این که سیگنال های نامعتبر و فیک دریافت کنید بسیار بالا می رود و درصد خطای اندیکاتور هم افزایش پیدا می کند.

مطلب مرتبط: آموزش اندیکاتور استوکاستیک + تکنیک های سیگنال گیری

اندیکاتور پارابولیک سار چگونه محاسبه می شود؟

اندیکاتورهای مختلف دارای فرمول های مختلفی هستند و به گونه های متفاوتی محاسبه می شوند. پارابولیک سار (Parabolic SAR) هم به همین شکل عمل کرده و دارای فرمول مشخصی برای محاسبه است. تنها یک تفاوت کوچک میان این اندیکاتور و سایر اندیکاتورها وجود دارد و آن هم این است که در ترندهای صعودی و نزولی نحوه محاسبه با یکدیگر تا حدودی متفاوت هستند. برای محاسبه پارابولیک سار در ترندهای صعودی به شکل زیر عمل می شود:

RPSAR=prior PSAR + [Prior AF (Prior EP-Prior PSAR)]

پارابولیک سار در ترند صعودی = پارابولیک سار پیشین + [ AF پیشین ( EP پیشین پارابولیک سار پیشین)]

FPSAR=Prior PSAR – [Prior AF (Prior PSAR- Prior EP)]

پارابولیک سار در ترند نزولی = پاربولیک سار پیشین [AF پیشین (پارابولیک سار پیشین EP پیشین)]

بررسی فرمول اندیکاتور پارابولیک سار

در قسمت قبلی فرمول محاسبه پارابولیک سار (Parabolic SAR) را مشاهده کردید و دیدید که این فرمول برای ترندهای صعودی و نزولی با تغییرات کوچکی محاسبه می شود. حال می خواهیم ببینیم که هر یک از نمادهای به کار رفته در این فرمول ها نشان دهنده چه چیزی هستند:

*EP در این فرمول به مفهوم آخرین نقطه ای است که در روند فعلی وجود دارد.

*AF در این فرمول به نام فاکتور شتاب شناخته می شود و یک مقدار پیش فرض دارد که عدد 0.02 است. البته که این عدد می تواند تا 0.2 هم بیشتر شود. در واقع  معامله گر می تواند بسته به شیوه ای که برای ترید خود از آن استفاده می کند این عدد را انتخاب کند. هرچقدر که میزان AF را کمتر انتخاب کنید میزان حساسیت اندیکاتور بالاتر خواهد بود. برای نمونه در صورتی که مقدار AF را عدد 0.01  در نظر بگیرید نقطه هایی که روی چارت قیمت به نمایش درمی آیند به همدیگر نزدیک و نزدیکتر شده و در نتیجه میزان حساسیت این اندیکاتور بالاتر خواهد رفت.

به طور کلی اما توصیه می شود که برای معاملات سهام از عدد  0.01 استفاده شده و برای معاملاتی که در بازارهای ارز و یا بازار کالا خواهید داشت مقدار 0.02 را برای AF انتخاب کنید.

چطور از اندیکاتور پارابولیک سار در معاملات استفاده کنیم؟

یکی از سوالاتی که برای معامله گران تازه کار در حین آموزش مطرح می شود این است که چطور می توانیم از این اندیکاتور ر معامله های پیش رو بهره ببریم؟

مهمترین نکته ای که در مورد این اندیکاتور وجود دارد این است که در صورتی که ترند فعلی صعودی بوده و در ادامه هم قیمت در بخش پایینی چارت پارابولیک سار صعودی قرار گرفته و کندل بسته شود پس روند مورد نظر نزولی می شود و معامله گر می بایست از فرمول پارابولیک سار نزولی برای تحلیل های خود بهره بگیرد. برعکس این موضوع هم کاملا درست است و در صورتی که چارت قیمتی سهام مورد نظر در قسمت بالای اندیکاتور پارابولیک سار نزولی قرار بگیرد آنگاه نتیجه میگیریم که روند صعودی بوده و می بایست از فرمولی که برای ترندهای صعودی طراحی شده است استفاده شود. در ادامه به بررسی سایر نکته های مربوط به این اندیکاتور می پردازیم.

برای اینکه بتوانید در فارکس موفق شوید نیاز به تمرین و تجربه زیادی است. شما می توانید با استفاده از سیگنال فارکس که به صورت رایگان مجموعه رایکا فارکس در اختیار شما قرار می دهد معامله کنید و روزانه در کمترین زمان از فارکس به سود برسید.

سایر نکات مهم در مورد اندیکاتور پارابولیک سار

همانطور که گفتیم نکات زیادی در مورد اندیکاتور پارابولیک سار (Parabolic SAR) وجود دارد که در زیر تعدادی از آنها را برای شما مطرح کرده ایم. این نکته های به شرح زیر بیان می شوند:

  • سعی کنید قیمت را در دست کم 5 تناوب و یا بیش از آن مورد بررسی قرار داده و فراز و فرودهای آن را برای خود ثبت کنید.
  • در صورتی که قیمت سهام مورد نظر گارد صعودی دارد کمترین قیمتی که در پنج تناوب اخیر برای آن به ثبت رسیده است را برای محاسبه پارابولیک سار استفاده کنید.
  • در مقابل هم اگر قیمت سهام مورد نظر نزولی است توصیه می شود از بالاترین قیمتی که برای پنج تناوبب مورد نظر به ثبت رسیده است برای مقداردهی اولیه به PSAR بهره بگیرید.
  • برای شروع مقدار AF را عدد 0.02 انتخاب کنید. سپس با مشاهده هر صعود با شیب زیاد یعنی افزایش شدیدی را شاهد هستید- یا هر نزول با شیب زیاد یعنی شاهد کاهش شدیدی باشید- میزان AF را از مقدار اولیه آن بالاتر ببرید. دقت کنید که حداکثر مقداری که می توانید برای AF داشته باشید عدد 0.2 است.
  • در بهترین حالت سعی کنید از یک اکسل استفاده کنید که به کمک آن قادر باشید هم قیمت ها در بیشترین و کمترین میزان و هم ای پی، ای اف و پارابولیک سار را در تناوب های مختلف مورد بررسی قرار دهید.

کاربردهای اندیکاتور پارابولیک سار چیست؟

پارابولیک سار یکی از اندیکاتورهایی است که برای هر نوع معامله گری جذاب و کاربردی محسوب می شود. فرقی نمی کند که شما یک نوسانگیر باشید با یک معامله گر کوتاه مدت و حتی یک تریدر بلند مدتی، در هر صورت این اندیکاتور می تواند کمک خوبی در معامله های شما به حساب بیاید. کاربردهای مختلفی برای پارابولیک سار مطرح می شود که در زیر به بررسی آنها می پردازیم:

مطلب مرتبط: آموزش اندیکاتور ویلیامز + استراتژی سیگنال گیری

1. مشخص کردن روند و همینطور نقطه هایی که روند سهم احتمال بازگشت دارد

نخستین کاربردی که برای اندیکاتور پارابولیک سار (Parabolic SAR) عنوان می شود تشخیص روند سهم و همینطور پیدا کردن نقاط بازگشت ترند برای سهم مورد نظر است. اگر نقاط پارابولیک سار بالای چارت قیمت سهم باشند یعنی ما شاهد یک روند نزولی در سهم مورد نظر هستیم و در مقابل هم اگر این نقاط زیر چارت قیمت قرار داشته باشند یعنی سهم مورد نظر دارای روند صعودی است. 

همچنین در صورتی که شاهد حرکت این اندیکاتور به سمت عکس قیمت باشید یعنی یک سیگنال جدید داریم که می تواند برای خرید و یا فروش باشد. وقتی که نقاط سار از بخش بالایی چارت قیمتی به بخش پایینی بیایند یعنی شاهد تغییر روند از روند نزولی به صعودی هستیم و لذا این یک سیگنال خرید به حساب می آید. 

در مقابل هم اگر نقاط ای اندیکاتور از پایین چارت قیمتی به سمت بالای چارت قیمت حرکت کنند آنگاه روند فعلی از صعودی وارد ترند نزولی شده و این نشان گر یک سیگنال فروش برای سهم مورد نظر است.

  1. مشخص کردن استاپ لاس یا حدضرر

یکی دیگر از کاربردهایی که برای پارابولیک سار مطرح می شود مشخص کردن استاپ لاس به کمک این اندیکاتور است. معامله گران از نقطه های این اندیکاتور به منظور مشخص کردن حد ضررشان بهره می گیرند. در صورتی که نقطه های پارابولیک سار زیر چارت قیمت سهم باشند یعنی سهم در ترند صعودی باشد آنگاه نخستین نقطه ای که پایین تر از چارت قیمت قرار می گیرد می تواند به عنوان استاپ لاس شما انتخاب شود.

مطلب مرتبط: استاپ لاس چیست؟

3. استفاده از پارابولیک سار در نقش  سطوح حمایتی و مقاومتی

یکی از مهمترین مواردی که برای معامله گران حائز اهمیت است تشخیص نواحی حمایت و یا مقاومت است. و در نهایت آخرین کاربردی که برای اندیکاتور پارابولیک سار (Parabolic SAR) مطرح می شود دقیقا همین موضوع مهم یعنی مشخص کردن نواحی حمایتی و یا مقاومتی است. اگر این اندیکاتور بالای چارت قیمت سهم باشد می توانیم آن را به عنوان یک سطح مقاومتی در نظر بگیریم و هنگامی که نقطه های آن به زیر چارت قیمت میروند هم می توانیم از آن به عنوان یک ناحیه حمایتی خوب بهره ببریم.

جمع بندی

 تحلیل تکنیکال یکی از روش هایی است که به کمک آن می توانید در بازارهای مالی کار کرده و کسب سود کنید. اندیکاتورها که انواع مختلفی دارند قسمت مهمی از این نوع تحلیل را تشکیل می دهند. یکی از اندیکاتورهای جذاب که معامله گران در شرایط مختلف از آن استفاده می کنند اندیکاتور پارابولیک سار (Parabolic SAR)  است. به کمک این اندیکاتور می توانید روند سهم را مشخص کرده و نقاط بازگشت را نیز پیدا کنید. به علاوه از پارابولیک سار برای مشخص کردن حد ضرر و همچنین سطوح حمایتی و یا مقاومتی هم استفاده می شود.

 

برای مطالعه بیشتر:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد