پیوت پوینت چیست؟ آموزش استراتژی Pivot Point

پیونت پوینت چیست

تبدیل شدن به یک معامله گر موفق در بازارهای مالی به کسب دانش در خصوص ابزارهای مختلف و نحوه استفاده ی آنها در معاملات وابسته است. از جمله اندیکاتورهای مطرح در این نوع بازارها، پیوت پوینت است که با سطوح مختلف مقاومت و حمایت مرتبط می‌باشد.

در یک بازار مالی، از برترین اهداف تحلیل‌های تکنیکال، شناسایی محدوده و نقطه های بازگشت قیمتها میباشد. یه عبارتی دیگر، در مبحث تکنیکال باید به دنبال راه حرکت احتمالی قیمت و محدوده‌ی چرخشی آن بود.

  نمیتوان به قطع روشی را معرفی نمود که صد در صد در پیدا کردن این نقاط چرخشی موفق عمل کند. اما ما در این مبحث یکی از ابزارهای کاربردی و مهمی را به شما معرفی خواهیم کرد که، در تحلیل وضعیت پیشین و امروز قیمت‌ها، تا حد بسیار بالایی موفق عمل نموده است. Pivot Point در واقع نقطه‌های چرخشی قیمت در نمودار تحلیل تکنیکال می‌باشند که شناسایی صحیح آنها از الزامات اغاز تحلیل تکنیکال خواهد بود.

برای عضویت رایگان در کانال VIP سیگنال فارکس فرم زیر را تکمیل کنید

سیگنال فارکس

اندیکاتور پیوت پوینت  Pivot Point چیست؟

اگر میخواهید در بازارهای مالی موفق عمل کنید میبایست در گام اول به احساسات و عملکرد بازار واقف شوید. برای رسیدن به این هدف مهم است که همگام سازی شما با روند بازار به درستی شروع شده و پیش برود. 

برای دستیابی به درکی مفید از وضعیت بازار، در مرحله نخست باید اطلاعات کافی در خصوص دو تحلیل تکنیکال و فاندامنتال کسب نمایید. این دو نوع تحلیل با برخورداری از زیرمجموعه های متعدد می‌توانند به راهکارهای مختلفی نیز قسمت شوند و در موفقیت شما موثرتر عمل نمایند.

Pivot Point به عنوان یکی از ابزارهای پایه و مهم تحلیل تکنیکال میتواند در تایم فریم‌های معین، سطوح حمایت و مقاومت قیمت در بالاترین و پایین‌ترین حدود را برای شما نمایان سازد.

به عبارت ساده تر، پیوت پوینت این توانایی را دارد که برای شما حدود سود و زیان را مشخص نموده و مرزهای حرکت قیمت‌ها را نشان دهد. شما با این ابزار میتوانید در پیش بینی بازار و قیمت دارایی‌ها موفق تر عمل کنید. استراتژی پیوت پوینت با رسم بر روی نمودارهای قیمت، میتواند بازگشت یا شکست قیمت‌ها پس از نزدیکی به نقطه ی رسم را نشان داده و حرکت بعدی خود را در سطح مقاومت و حمایت بعد، پیش گیرد.

آشنایان با بازارهای مالی حتما به این نکته پی برده اند که پیوت پوینت شباهت بسیار بالایی به سطوح فیبوناچی دارد. اگر میخواهید ابزار پیوت پوینت شما را به موفقیت نزدیک‌تر کند باید پیوسته این سطوح را در نمودار قیمتی مورد نظرتان بررسی نمایید.

مطلب مرتبط: چگونه با سطوح اوردر بلاک ترید کنیم؟

دلیل اهمیت پیوت پوینت

 Pivot Point با اتاق های فیزیکی در بازار سهام یا اصطلاحا فلور مرتبط می‌باشد. در فلور‌ها کمترین و بیشترین حد قیمت و همچنین بستن سهام در روز گذشته مورد حساب قرار میگیرد و با کمک این اطلاعات، سرمایه گذاران قادر خواهند بود در روز جاری، قیمت سهام را محاسبه کنند. با کمک اتاق های فیزیکی بازار سهام، می توان قیمت‌ها را پیش بینی و سطوح معاملاتی را در بهترین نقطه کسب نمود.

 Pivot Point را میتوان یک ابزار آینده نگر در نظر گرفت که بسیاری از سرمایه گذاران با کمک آن، توانسته‌اند به درک درستی از نقاط احتمالی بازگشت یا شکست قیمت و وضعیت بازار دست یابند.

بررسی سطوح پیوت پوینت

کلمه Pivot Point به عنوان یک استراتژی مرتبط با سطوح مقاومت و حمایت به طور کلی دارای هفت سطح میباشد که میانی‌ترین سطح آن Pivot Point یا همان PP است و سه سطح بالاتر آن به عنوان سطوح R یا Resistance (مقاومت) و سه سطح پایین‌تر آن با عنوان سطوح Support یا S (حمایت) شناخته می‌شوند.

همان گونه که بیان کردیم، میبایست پیوت پوینت را روی چارت قیمتی رسم نموده تا بتوانید هفت سطح مقاومت و حمایت را ببینید. سطوح Resistance که در قسمت بالای پیوت پوینت واقع شده‌اند با R1، R2 و R3 نشان داده میشوند و سطوح  Support نیز با S1، S2 و S3 معین میگردند. این امکان هم وجود دارد که هر دو سطح حمایت و مقاومت با اعداد یک، دو و سه در بالا و پایین سطح پیوت پوینت نیز نشان داده شوند.

نحوه به کارگیری پیوت پوینت‌ها

برای این که از اندیکاتور پیوت پوینت استفاده کنید در گام نخست باید دقت نمایید چه نرم افزار معاملاتی برای شما بهتر عمل میکند. در واقع نرم افزارهای معاملاتی وجود دارند که قادر نیستند از Pivot Point پشتیبانی کنند. اگر با این مشکل مواجه شدید به راحتی میتوانید از بروکر یا کارگزار خود درخواست کمک نمایید. اگر به کارگزار دسترسی نداشتید با یک سرچ در موتورهای جستجوگر میتوانید از یک منبع شناخته شده و معتبر، اندیکاتور پیوت پوینت را دریافت و بر روی نرم افزار معاملاتی مد نظرتان راه اندازی کنید. 

با این که نصب و راه اندازی Pivot Point بر روی نرم افزار معاملاتی کار چندان پیچیده ای نیست اما ویدیوهای موجود در یوتیوب نیز می‌توانند در این راه، شما را هدایت نمایند. پس از نصب پیوت پوینت، به بخش جعبه ابزار معاملاتی مراجعه نموده و مراحل اجرا و رسم آن بر روی چارت قیمت را در پیش بگیرید. 

هنگامی که پیوت پوینت را ترسیم نمودید شاهد تغییر قیمت در چارت خواهید بود که تعدد برخورد قیمت‌ها با این سطوح و بازگشت آنها نشانگر، سطوحی قابل اتکاتر و قوی‌تر می‌باشد

دریافت رایگان سیگنال فارکس

 انواع پیوت پوینت

برای پیوت پوینت انواع مختلفی وجود دارد که برای هر یک کاربرد و نقشی تعیین شده است. در ادامه به انواع Pivot Point اشاره خواهیم کرد.

۱- پیوت پوینت استاندارد:

پیونت پوینت استاندارد

 ساده و در عین حال ابتدایی‌ترین مدل پیوت پوینت نوع استاندارد است که اصولاً معامله‌گران بصورت روزانه مورد استفاده قرار میدهند. این Pivot Point نشان دهنده ی قیمتهای پایین و بالا، قیمتهای دوره قبل و پیش بینی وضعیت بازار بر اساس اتفاقات گذشته است.

۲- پیوت پوینت دمارک: 

پیونت پوینت دمارک

نوع دیگر پیوت پوینت، به نام دمارک Demark شناخته شده است. در این مدل میان باز و بسته شدن قیمت‌ها میتوان شاهد ارتباط متفاوتی بود. از عدد ایکس در پیوت پوینت دمارک، برای محاسبه‌ی سطوح حمایت و مقاومت استفاده میشود تا قیمت‌های اخیر مورد بررسی قرار گیرد.

۳- پیوت پوینت Woodie’s: 

این نوع بر روی بسته شدن قیمت بیشترین تاثیر را دارد و همانند پیوت پوینت استاندارد فقط از دو سطح مقاومت و دو سطح حمایت برخوردار می‌باشد.

۴- پیوت پوینت فیبوناچی: 

پیونت پوینت فیبوناچی

 

در این قسمت مقاله به معرفی معروف ترین نوع Pivot Point با نام فیبوناچی خواهیم پرداخت که استفاده از آن در فارکس متداول‌تر است. این نوع دارای تعدادی پیوت پوینت با اهمیت بالا می‌باشد که بسیاری از تریدرها به این سطوح حساس هستند. از جمله سطوح 38.2% و 61.8%

مطلب مرتبط: فیبوناچی اصلاحی چیست؟

۵- پیوت پوینت Camarilla:

 این نوع پیوت پوینت توسط شخصی به نام نیک اسکات ابداع شده است. از بسیاری جهات به

 پیوت پوینت Woodie’s شبیه است، ولی تفاوتهایی نیز در تعداد سطوح حمایت و مقاومت دارد.

استراتژی‌های معاملاتی در Pivot Point

یک معامله گر قادر خواهد بود از استراتژی پیوت پوینت در سطوح مختلف  مقاومت و حمایت استفاده کند. اما برای این منظور در نظر گرفتن بازه‌های زمانی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در بازارهای مالی با یا بدون روند، هر بازه زمانی، به استراتژی مخصوص به خود نیاز دارد.

در بازارهای مالی که دارای روند هستند میبایست ابزار پیوت پوینت بر روی چارت قیمت ترسیم شود تا قیمت‌ها مورد رصد قرار داشته باشند. در بازار رو به صعود باید قیمت‌ها تا نقطه مقاومت بعدی پیگیری شوند تا خط شکسته و تایید شود. در این نقطه بهتر است در حالت خرید مانده و بازار را تا هنگامی که به خط مقاومت بعدی برسد مورد تحلیل قرار دهید و در نهایت مجدد وارد عمل گردید.

در بازار بدون روند، اگر پیوت پوینت را بر روی چارت ترسیم کنید میتوانید شاهد سطوح بالا و پایین شدن قیمت باشید.

در این سطوح که بی شباهت به نقشهای حمایت و مقاومت نیست این امکان وجود دارد که Pivoting نیز برای شما اتفاق بیفت.  Pivoting به معنی برخورد قیمتها با سطوح مقاومت و حمایت و در نهایت بازگشت آنها است.

در این قسمت شما قادر خواهید بود از دو استراتژی استفاده کنید. چنانچه قیمت در نزدیکی سطح مقاومت بالای شما قرار داشت، میتوانید با فروش دارایی، میزان ضرر را در همان بالای سطح مقاومت مربوطه نگه دارید. اما اگر قیمت در نزدیکی سطح حمایت قرار داشت با خرید دارایی میتوانید حد ضرر خود را پایین‌تر از سطح حمایت مربوطه حفظ کنید.

ملطب مرتبط: اندیکاتور RSI چیست؟

محدودیت و معایب پیوت پوینت‌

هر استراتژی در بازارهای مالی از یک سری محدودیت‌ها برخوردار هستند. نمیتوان اعلام کرد که یک استراتژی قطعا و به طور حتم در همه مواقع به کارگیری موفق دارد. چرا که عوامل بسیاری می توانند بر بازارهای مالی تاثیرگذار باشند و این مورد باعث میشود که برخی شرایط در کنترل معامله گران نباشد. هیچ تضمینی نمیتوان داد که قیمت با رسیدن به پیوت پوینت برگشت بخورد یا با شکست سطوح حمایت و مقاومت به سطح بعدی حرکت کند.  

نقش Pivot Point در تشخیص سطوح حمایت و مقاومت

پیوت پوینت در حکم یک استراتژی معاملاتی میتواند به شما برای پیش بینی اوضاع بازار و قیمت‌های آتی یاری رسان باشد. در واقع با کمک آن می‌توان حدود سود و زیان، سطوح حمایت و مقاومت را ارزیابی کرد. برای بهره گرفتن از پیوت پوینت‌ میبایست اندیکاتور مربوطه را بر روی چارت قیمت ترسیم نموده تا کارتان برای ایجاد خطوط حمایت و مقاومت راحت‌تر شود.

 سخن آخر

انواع پیوت پوینت‌ و به کارگیری آنها به شما این امکان را میدهد که بتوانید تا حد زیادی قیمت‌ها و روند بازار را پیش بینی کرده و آینده نگری کنید.

در این مقاله به معرفی استراتژی پیوت پوینت و چگونگی استفاده از آن پرداختیم تا شما بتوانید به عنوان یک معامله‌گر موفق از این استراتژی در معاملات خود استفاده کنید.

 

برای مطالعه بیشتر:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد